Începând de miercuri, Piaţa Ioşia Nord se va umple de miei. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a autorizat Piata Iosia Nord pentru sacrificare de miei în perioada 13 – 23 aprilie.
Liber la miei, de luni pana sambata
În această perioadă, mai puţin în zilele de duminică, RAPAS pune la dispoziţia crescătorilor de miei 250 mp de spaţiu în piaţă pentru construirea de ţarcuri. Acesta se adaugă la cei 168 mp din spaţiul halei de sacrificare de miei. Regia mai pune la dispoziţia măcelarilor două asomatoare, robinete cu apă şi găleţi de plastic.
Măcelarii au obligaţia să aibă carnetele de sănătate vizate la zi, conform legii, să-şi aducă halate şi echipamente de protecţie necesare desfăşurării taierii de miei în condiţii de igienă şi legalitate. Pe de altă parte, fiecare măcelar va avea un ecuson cu numărul de înregistrare. Numărul va fi trecut pe cartonaşele ce vor fi înmânate clienţilor pentru ca aceştia să aibă o mai bună identificare atât a măcelarului cât şi a propriului miel sacrificat.
Tarife şi servicii
Tarifele practicate de RAPAS sunt cele aprobate de CA al regiei în 12.08.2010. Astfel ciobanii vor plăti pentru un miel adus la piaţă 10 lei/zi. Măcelarii vor plăti şi ei 63 de lei pe zi, iar firmele care doresc să achiziţioneze piei – 265 de lei/zi.
Programul de funcţionare al pieţei de miei, în cele zece zile menţionate va fi între orele 8:00 şi 20:00, mai puţin duminica, când piaţa este închisă.
D.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!