Centrul de sacrificare din această piaţă funcţionează până sâmbătă inclusiv, după următorul program: de miercuri, 24 aprilie, până vineri, 26 aprilie, între orele 9:00-17:00, iar sâmbătă, 27 aprilie, între orele 9:00-13:00.
Ciobanii cer 13 – 14 lei pe kilogramul de miel sau ied, dar sunt dispuşi să mai lase din preţ. Unii mai greu, alţii mai uşor. „Numai noi ştim cât de greu se cresc mieii. Plus taxele pe care le plătim. Aşa că nu putem lăsa din preţ. Şi anul trecut tot cu 14 lei s-a vândut kilogramul de miel”, a precizat un cioban.
Pentru fiecare miel sau ied adus la piaţă, ciobanii plătesc 10 lei/zi. Plus crotaliille şi foile de sănătate. Măcelarii sunt taxaţi cu 75 de lei/zi de către ADP. Jupuirea unui miel costă 30 de lei, iar a unui ied, 35 de lei.
Cine nu vrea să cumpere un miel întreg, poate lua o bucată mai mică de la măcelării sau supermarket-uri
Citiți principiile noastre de moderare aici!