Deşi orădenii nu se prea înghesuiau, la prima oră s-au vândut, totuşi, câteva bucăţi. „Am cumpărat un miel de 20 de kilograme şi am rămas cu 13 kilograme de carne. La o socoteală simplă: 30×15 lei, plus 25 de lei pentru sacrificare, mi-a venit kilogramul de carne cu 25 de lei”, ne-a declarat un cumpărător.
Alţii, majoritatea, au venit dora să cerceteze piaţa, în speranţa că în zilele următoare preţul cărnii de miel va scădea.
Ciobanii sunt şi ei nemulţumiţi de taxele pe care trebuie să le plătească pentru aducerea mielor la târg. „Pe lângă documentele pe care trebuie să le avem, plus o droaie de taxe, mai plătim 10 lei pentru fiecare miel adus la piaţă. Dacă nu-l vindem, mâine suntem taxaţi din nou”, se plânge un cioban.
Cine nu doreşte să cumpere miel de la piaţă are posibilitatea să-l achiziţioneze de la măcelării sau din supermarket-uri. Sau mai este o variantă: de pe internet. În ultimii ani s-au modernizat şi ciobanii şi postează anunţurile de vânzare a mieilor online. Un ciobani a postat un anunţ pe un site pe carese vinde orice prin care anunţă că vinde miei cu greutatea între 10 – 25 kg, pentru sacrificat, cu 12lei /kg.Carcasa de miel o vinde cu 22 lei/kg: se spune că mieii sunt bio. Problema este că trebuie să te deplasezi la stână după ei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!