Împlinirea celor 165 de ani de la Unirea din 24 ianuarie 1859 a fost marcată printr-un program special. În deschiderea programului, profesorul Alin Oros a prezentat contextul istoric premergător actului unirii, precum și consecințele acestui act pentru evoluția istorică, culturală și spirituală a poporului român. La rândul lor, elevii Denisa Bitiș și Șerban Raț, din clasa a VIII- a B, au evocat momentul unirii printr-un bogat material power point.
Totodată, elevul Nicolae Curta (clasa a XII-a) a interpretat o baladă populară, prin care a redat trăsăturile domnitorului Alexandru Ioan Cuza, așa cum a fost acesta perceput de poporul de rând. Tabloul personalității lui Alexandru Ioan Cuza a fost completat apoi printr-un recital de poezii specifice susţinut de elevii Paul Oros, Marius Lichinţeanu, Denisa Biţiş şi Tania Tabora.
Momentul poetic a fost urmat de un recital de cântece patriotice, susținut de Corul „Diacon Nicolae Firu”, al Liceului Ortodox, dirijat de către prof. Ștefan Lakatos. La final, cadrele didactice și elevii prezenți s-au prins într-o horă.
În acelaşi context, elevii claselor a II-a A şi a II-a B, coordonaţi de învăţătoarele Viorica Brege şi Maria Tirpe, au desluşit înţelesurile evenimentului istoric din lectura Cuza Vodă şi Unirea.
Totodată, un echipaj format din trei elevi ai liceului a participat la concursul judeţean de istorie cu tema „La vremuri noi, om nou – Domnitorul Alexandru Ioan Cuza”, iar un grup de elevi, împreună cu preotul prof. Radu Rus, directorul liceului, l-au însoţit pe Episcopul Sofronie Drincec la manifestările organizate în centrul municipiului Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!