Profesorii din ciclul primar, aparţinând şcolilor arondate Centrului Metodic Oradea – Sector Vest şi-au desfăşurat activităţile la Școala Gimnazială Nr. 1 din localitatea Cheresig. Aceștia au fost coordonați de profesoara Elena Pavel de la Școala „Oltea Doamna”, responsabila cercului.
Tema cercului a fost „Metode moderne utilizate în procesul de învățare – identificarea exemplelor de bună practică privind inovarea procesului de predare- învățare”.
În prag de Centenar, în acest context s-a derulat a doua activitate din cadrul proiectului județean cu titlul „Uniți pentru Centenar – Povestea Marii Uniri”, coordonat de directoarea Școlii nr. 1. din Cheresig – Delia Florina Sim, împreună cu cadrele didactice din unitate.
Programul zilei a început cu primirea invitaților și prezentarea școlii de către prof. Delia Florina Sim. Totodată, prof. înv. primar Alina Colar și prof. înv. primar Cristina Cozma Cristina au prezentat „proiectul” ca metodă utilizată în procesul de învățare.
Activitatea metodică a fost coordonată de prof. metodist Elena Pavel. Ea a vorbit despre „Tinerii de astăzi și epopeea Unirii” – un proiect realizat de aceastacare a avut un impact deosebit în rândul elevilor, profesorilor și a părinților din județul Bihor.
Activitatea a continuat cu intonarea unor cântece patriotice de către elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Cheresig și Școala Primară nr. 1 Toboliu, la Biserica Ortodoxă din localitatea Cheresig, unde preotul paroh, împreună cu un sobor de preoți, au adus un omagiu eroilor neamului și a comunei Cheresig și au sfințit tricolorul.
Șezătoare
Pe urmă, elevii și cadrele didactice s-au mutat la Căminul Cultural unde elevii claselor primare au pregătit o șezătoare literar-artistică și istorică.
În șezătoare au intrat și elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Cefa (coord. prof. Alexandra Roman și prof. pentru înv. primar Ramona Crăciun, prof. înv. primar Anca Hălmăgean. Șezătoarea claselor primare de la Școala Toboliu a fost pregătită de cadrele didactice prof. Leuce Mira, Colar Alina, Carțiș Ioana, Cozma Cristina, Sime Mariana și Paina Sorin. Decorul a fost unul specific șezătorilor de altădată, iar participanții au îmbrăcat cu mândrie portul popular românesc.
În program a fost cuprins și un program artistic pregătit de elevii claselor V- VIII de la Școala Gimnazială nr. 1 Cheresig (prof. Marcela Pop și Adriana Jurca). Preotul paroh Gheorghe Dindelegan a surprins plăcut cu un cor bărbătesc care a interpretat cântece patriotice și colinde tradiționale românești.
Alături de Școala Gimnazială nr. 1 Cheresig și structura Școala Primară nr. 1 Toboliu, parteneri în proiect au fost: Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna″ din Oradea (prof. metodist Elena Pavel), Școala Gimnazială nr. 1 Cefa (prof. Alexandra Roman), Primăria Comunei Toboliu (primar Pavel Maier), Biserica Ortodoxă Cheresig (preot paroh Gheorghe Dindelegan), Biserica Ortodoxă Cheresig (preot paroh Dumitru Precup), Asociatia Pro TIME-R (președinte – prof. Delia Mela), Centrul Militar Oradea (coord. Lucian Benchiu), Școala Gimnazială nr. 1 Nojorid (director Melinda Tănase), Școala Gimnazială nr. 1 Sîntandrei (director Elena Duma), Școala Gimnazială nr. 1 Tărian (director Adriana Paul).
La final, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii și au lansat baloane în culorile roșu, galben și albastru.
Citiți principiile noastre de moderare aici!