E, de fapt, un proiect al RO100 derulat cu ajutorul ONG-ului cultural. Conform organizatorilor, scop principal a fost de a descoperi viziunea orădenilor cu privire la viitorul orașului și al următoarelor generații.
„Capsula Timpului” s-a desfășurat sub forma unui concurs în care elevi de diferite vârste au fost invitați să-și exprime propria perspectivă asupra viitorului, prin eseuri și desene. Cele mai reușite opere au fost premiate de RO100.
Au răspuns provocării de la elevi de clasa a V-a până la liceeni de clasa a XIIa, fiecare a încercat să impresioneze prin abordări diferite, prin proiecții idilizante, edenice sau chiar SF, operele lor înfățișând o maturitate critică, de valoare și profund influențată de realitățile în care trăim.
„O concluzie a evenimentului o reprezintă ușurința cu care gândurile noastre zboară spre viitor, cât de frumoasă va fi Oradea peste ani și ani, dar cât de important este să iubim Oradea de azi, să trăim în prezent și să punem umărul ca să ducem mai departe această schimbare”, transmit organizatorii.
Orădenii sunt invitați în continuare să viziteze expoziția găzduită de Eveniment Teatru Clandestin, partener al acestui proiect, în Cetatea din Oradea, Corp I până pe data de 7 decembrie, între orele 16:00-19:00. Participanții își pot aduce propria contribuție la Capsula Timpului, contribuind cu obiecte reprezentative societății bihorene.
Capsula Timpului va fi donată, apoi, Muzeului Țării Crișurilor, urmând a fi deschisă pe data de 1 decembrie 2118.
Citiți principiile noastre de moderare aici!