Este vorba despre un proiect care nu prea există în spitalele publice de stat din țară și care oferă bolnavului posibilitatea de a-și alege meniul alimentar, în funcție de patologie și de recomandarea medicului.
[eadvert]
Ideea a venit de la comisia de nutriție din spital și a fost îmbrățișată de managerul Laurențiu Chiană.
„Nu este ideea mea, ci a echipei din comisia ce alcătuiește meniul. În acest fel, se pot oferi meniuri pentru persoane cu diverse alergii, sau care sunt la regim, cu hrană fără gluten, cu regim hiposodat sau meniu de post, meniu hepatic sau chiar pentru lacto-ovo-vegetarieni”, a explicat managerul Chiană pentru JB&Bihon.ro.
Proiectul se numește „Meniu la alegere pentru pacienți”, în cadrul căruia, de ieri începând, pacienții pot să comande meniul de la prânz și cină pentru a doua zi. Luni primesc ce au comandat duminică, iar marți ce au comandat luni. “Pentru a asigura succesul implementării proiectului “Meniu la alegere pentru pacienți” este nevoie de foarte multă comunicare cu pacientul dar și multă înțelegere. Actul medical, siguranța și confortul pacientului reprezintă o parte din prioritățile noastre. Suntem o echipă consolidată și rămânem în continuare dedicați principiilor sănătoase de lucru”, a transmis managerul de la Curteanu, care spune că fiecare pacient are la dispoziție mai multe variante de mâncare, din regimul de dietă recomandat de medic, în funcție de patologia proprie a fiecărui bolnav.
Spitalul Curteanu a fost unitate principală Covid, dar, de la jumătatea lunii iunie, când numărul persoanelor cu coronavirus a scăzut mult, au fost “repatriate” secțiile spitalului care, pe timpul pandemiei, au fost răsfirate în secții ale Spitalului Județean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!