Două oferte au fost depuse pentru pachetul de proiectare a patru lucrări pe zone verzi de importanță majoră din Oradea – „Revitalizarea și reactivarea Parcului I.C. Brătianu”, „Modernizarea Parcului 22 Decembrie”, „Modernizarea Parcului Libertății și amenajări în lunca Crișului” și „Reactivarea și extinderea Parcului din Șantul Cetății”.
[eadvert]
Primul ofertant este asocierea condusă de Archistuff Studiu SRL, având ca subcontractanți pe Dumexim, Cadro Landscape Studio SRL, Proexco SRL, Urbangis Consulting SRL, Eco Spații Verzi SRL și Leuinvest SRL. Unele dintre firme, precum Proexco sau Dumexim sunt titularele mai multor contracte de lucrări, adunate de-a lungul anilor cu Primăria Oradea și cu Consiliul Județean.
A doua ofertă a fost depusă de firma Total Business Land SRL, ca ofertant unic.
Valoarea pachetului este estimată la peste 1,3 milioane de lei fără TVA.
Intervenții în Lunca Crișului, în centrul orașului
Pachetul de lucrări de proiectare se referă și la una dintre cele mai sensibile zone verzi ale orașului. Lunca Crișului este unică prin faptul că și-a păstrat o oarecare sălbăticie, în ciuda numeroaselor intervenții betonatoare din jur. E un loc căutat și apreciat de orădenii dorici de recreere pe iarbă, pe chiar malul Crișului, în plin centru istoric al urbei.
Recent, posibilitatea amenajării unei piste de biciclete cu fundație de beton, prin luncă, a stârnit proteste, la fel ca intenția amenajării unei plaje estivale.
Municipalitatea transmite că „în cadrul procesului de proiectare a lucrărilor de modernizare a parcului și a intervențiilor în luncă, vor fi analizate următoarele aspecte:
– Stabilirea corectă a unui element dominant ca și centru de compoziție, față de care să se raporteze toate intervențiile;
– Identificarea corectă a gradului de intervenție în zona de luncă dezvoltată între albia minoră și cea majoră, cuprinzând luciul de apă și zona de platou bogată în biodiversitate;
– Identificarea corectă a tipurilor de intervenții peisajere în zona de vegetație, în raport cu vegetația existentă;
– Protejarea biocenozei existente, inedite într-un habitat urban;
– Amenajarea peisajeră a unor zone de protecție, care să medieze relația dintre parcul public și biotopul care trebuie conservat, să le despartă fără să le separe;
– Propunerile de amenajare a mobilierului urban în raport echilibrat cu contextul istoric și cu situația existentă generată de proiectul de pietonalizare a străzii Libertății;
– Găsirea unor soluții adecvate de iluminat nocturn pentru întreg ansamblul, în concordanță cu noile investiții realizate și armonizarea spațială nou propusă ș.a.
Trimite articolul
XZeci de piste de pump track vor fi in locul copacilor. Firma ce le face e apropiata primariei
-
Mafia e Patria!
sunt in poza lol