Președintele Ioan Lucian a fost însoțit de unul dintre membri marcanți ai Federației Patronilor Bihor, Sorin David și de către consilierul personal, Dumitru Pop. Ioan Lucian a făcut o scurtă trecere în revistă a activităților confederației naționale pe care o conduce. Repoziționarea reprezentanților mediului de afaceri și a corpurilor profesionale față de instituțiile locale, regionale și naționale, participarea reprezentanților mediului de afaceri la configurarea strategiilor de dezvoltare economică a localităților și județelor, participarea UNPR la dezvoltarea parcurilor științifice și tehnologice pe domenii de specializare inteligentă și tehnologii avansate, digitalizarea și nu în ultimul rând, folosirea realității augmentate și virtuale în învățământul dual vocațional au fost câteva dintre subiectele pe care Ioan Lucian le-a propus prefectului.
„Suntem convinși, domnule prefect, că reprezentanții mediului de afaceri și ai corpurilor profesionale din județul Bihor vor avea în domnia voastră un partener sincer și deschis, dovedindu-se că Bihorul poate fi în continuare un exemplu de urmat”, a ținut să-i transmită Ioan Lucian prefectului de Bihor.
„Cât timp voi fi prefect al județului Bihor, ușa cancelariei mele va fi deschisă reprezentanților mediilor de afaceri și al corpurilor profesionale”, i-a răspuns prefectul Dumitru Țiplea.
[eadvert]
Sorin David a abordat câteva subiecte concrete privind domeniul de activitate în care grupul său de companii activează.
Nu doar capii Bihorului s-au aflat pe lista liderului UNPR
Continuând seria întâlnirilor online cu primarii capitalelor de județ și președinții consiliilor județene, reprezentanții UNPR i-au avut ca invitați pe Președintele Consiliului Județean Arad, Cionca-Arghir Iustin Marinel și pe primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.
Președintele Consiliului Județean Arad a reacționat în mod pozitiv, rapid și la obiect, menționând că în mod categoric, Consiliul Județean Arad va urma exemplul Consiliului Județean Timiș și al Consiliului Județean Bihor și va înființa Consiliul Economic Consultativ, ca rezultat al dorinței sincere de a colabora cu reprezentanții mediilor de afaceri și ai corpurilor profesionale. Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, alături de care s-au aflat viceprimarii Gelu Tofan și Mihai-Ioan Mihăilescu și city manager-ul Piteștiului, Lucrețiu Tudor, a dezvoltat în modul cel mai serios propunerile deja clasice ale UNPR (Comisia Economică Consultativă, Biroul Unic de Avizare, învățământul dual vocațional folosind realitatea augmentată și virtuală, digitalizarea, parcurile industriale). Ceilalți participanți la dialog i s-au alăturat în comentarii, întărind cele spuse de primar cu privire la dorința categorică de a instituționaliza modul de colaborare cu reprezentanții mediului de afaceri și ai corpurilor profesionale din județul Argeș și municipiul Pitești. Mai mult de atât, primarul i-a cerut președintelui UNPR, Ioan Lucian, să prezinte în cel mai scurt timp o foaie de parcurs a viitoarei colaborări concrete dintre primăria municipiului Pitești și UNPR.
Președintele Ioan Lucian s-a angajat ca până marți, 16 martie 2021, să prezinte primăriei municipiului Pitești foaia de parcurs, draftul hotărârii de înființare a Comisiei Consultative, proiectul de înființare a unui centru de învățare a unor meserii deficitare folosind realitatea augmentată și virtuală. Părțile au convenit constituirea unei echipe mixte de lucru, primărie-UNPR, care să gestioneze relațiile dintre cele două instituții.
Trimite articolul
XCât timp voi fi prefect al județului Bihor, ușa cancelariei mele va fi deschisă reprezentanților mediilor de afaceri și al corpurilor profesionale”, i-a răspuns prefectul Dumitru Țiplea.
s
“si AI corpurilor profesionale”
Pe cine mai exact reprezinta unpr(care e ca un bloc sindical)?
‘Mai mult de atât, primarul i-a cerut președintelui UNPR, Ioan Lucian, să prezinte în cel mai scurt timp o foaie de parcurs a viitoarei colaborări concrete’
Asta e tot rezultatul. Foaia. Toti si-au marcat prezenta, ne miscam mai departe la alte proiecte unpr
Între mediul privat și stat sunt prea mulți angajați ai statului.