Consiliul facultăţii de la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea are, în urma alegerilor următorii reprezentanți: dr. Florin Bodog (a fost unic candidat de la disciplinele de chirurgie), dr. Ciprian Brisc (a candidat alături de dr. Mircea Popescu, dr. Ovidiu Frățilă, dr. Sălăjan Adriana, din partea disciplinelor medicale), dr. Narcis Alexandru Vîlceanu (a candidat alături de dr. Gabriela Muțiu, reprezentând disciplinele morfologice), dr. Ovidiu Burtă (a candidat alături de dr. Mariana Mureșan, din partea disciplinei de Preclinice), Simona Bungău (unic candidat din partea departamentului de Farmacie), dr. Constantin Romanul (a candidat alături de colegii dr. Amelia Cristea și dr. Cristian Rațiu, din partea Medicinii Dentare) și dr. Lucia Daina (a candidat alături de dr. Sonia Drăghici și dr. Gavril Cornuțiu, de la departamentul psiho-neuroștiințe și recuperare).
Organizatorii s-au declarat joi, 8 decembrie a.c. mulțumiți de desfășurarea democratică a alegerilor și au relatat pentru JB că își apreciază colegii pentru prezența la vot. Prof. Petru Cizmaș a informat că peste 80% dintre medicii profesori s-au prezentat la vot, chiar dacă au avut în ziua alegerilor și alte lucruri importante de făcut.
Amintim că aceste alegeri au loc în cadrul alegerilor din Universitatea Oradea (organizate tot la patru ani). După alegerile acestea pentru profesorii de la departamentele de la Medicină, vor avea loc alegeri la nivel de studenți. Noutatea la aceste alegeri este faptul că vechiul Consiliu profesoral își schimbă denumirea din ianuarie 2012 în Consiliul facultății care nu va mai avea peste 70 de membri ci doar 25.
Aceşti 25 de reprezentanţi ai Medicinii în Consiliul facultăţii sunt: cei şapte medici profesori aleşi şi menţionaţi mai sus de la fiecare dintre cele şapte departamente din facultate, şapte şefi celor şapte departamente, şapte studenţi, decanul FMF Oradea, dr. Gheorghe Bumbu şi cei trei prodecani: Simona Bungău, dr. Florin Bodog şi Gheorghe Mermeze. Organizatorii alegerilor cred că schimbarea Consiliului profesoral în Consiliul facultăţii şi mai ales reducerea numărului de reprezentanţi va fi în măsură să eficientizeze acest organism, scopul general fiind creşterea calităţii activităţii didactice universitare de la FMF Oradea.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!