Totuşi, de curând, unul dintre medicii orădeni cu rezultate extraordinare în ultimii ani la capitolul salvări de vieţi omeneşti şi implicare, a fost nominalizat în cadrul emisiunii săptămânale „România, te iubesc!”.
Dr. Carmen Pantiş, alături de un coleg de la Timişoara, au fost propuşi de către dr. Irinel Popescu, să apară la emisiunea care reliefat importanţa prelevării şi transplantului de organe.
Medicul orădean a fost descris ca un om total implicat, aproape mutat de acasă la Spitalul Judeţean. Cu familie şi doi copii, dr. Pantiş a fost indicat ca fiind coordonatorul judeţean pe probleme de transplant cu rezultatele cele mai mari, la fel ca şi colegul ei din Timişoara.
Pentru a edifica munca doctoriţei, mai exact rezultatele ei, autorii reportajului au redat o unitate medicală judeţeană, din ţară, unde lipsa activităţii de coordonare a prelevării de organe respectiv transplant duce zi de zi la moartea multor oameni, care ar putea fi salvaţi dacă medicii ar lua măsuri din timp, ar identifica donatorii de organe, ar executa protocoalele aferente, ar vorbi cu familiile, ar menţine funcţiile vitale în parametri stabili până la operaţie etc.
Menţionăm că Bihorul se numără de ani buni în fruntea ţării la numărul de vieţi salvate prin prelevare respectiv transplant. Cât de grea este munca doctoriţei Pantiş, ce efort emoţional şi psihic trebuie să depună oră de oră pentru a reuşi să ajungă la sufletele zdrobite ale aparţinătorilor care află că ruda lor va muri şi că donarea de organe ar putea salva alţi oameni, este greu de exprimat în cuvinte. În schimb, bucuria persoanelor salvate prin transplant, care au primit viaţă de la semenii lor aflaţi în moarte clinică este cea mai concludentă dovadă a importanţei prelevării/transplantului de organe, idee redată în reportajul respectiv.
Citiți principiile noastre de moderare aici!