După cum JB&Bihon a anunțat deja, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Oradea au fost cumpărate, din donațiile făcute de oameni, două camere mobile de măsurare a temperaturii, care să ajute la detectarea oamenilor care pot avea coronavirus, temperatura fiind un indiciu dintr-un set de alte simptome.
Teste pe criterii medicale
Au fost cumpărate și teste rapide, ale căror rezultat, poate indica într-o oarecare măsură contaminare cu Covid 19.
Aceste teste rapide însă nu sunt folosite la fiecare om ce e adus la UPU, ci doar acelor persoane care, după anamneza efectuată de cadrele de la UPU, ar putea întruni elementele tabloului unui suspect de Covid 19.
Testele rapide nu au acuratețea unui aparat virusologic PCR, ca cel de la Spitalul Curteanu, dar oferă, comod (sânge din deget, ca la testarea glicemiei) și în timp mai scurt, de circa 10 – 15 minute (și nu 4 – 5 ore, cât durează testul cu aparatul PCR) o indicație de suspiciune. În momentul în care acest test rapid dă o astfel de indicație, persoanei în cauză i se fac analize cu PCR-ul de la Curteanu.
Provizoriu, până vine cea definitivă
Luni, s-a montat, provizoriu, o termocameră, un fel de poartă cu infraroșu, care detectează vizual și acustic, din mers, toate persoanele care au temperatură mai mare de 38 de grade.
Acest dispozitiv este adus la UPU pentru exercițiu, pentru câteva zile, după care va fi înapoiată firmei care a montat-o. În schimb, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean și coordonator al spitalelor din județ, spune că dispozitivul cu infraroșii va fi înlocuit de un altul, definitiv, ce va fi cumpărat.
Nici această “poartă” nu dă exact temperatura celui pe care îl scanează (temperatura între 37 – 38 de grade se numește febrilitate, iar cea peste 38 – temperatură subfebrilitate), dar atenționează când cineva are peste 38 de grade, adică ar putea fi suspect de Covid 19.
Așadar, cei ce intră în UPU trec prin mai multe filtre de examinare pe care cadrele de aici le folosesc pentru siguranța pacienților și siguranța lor.
Trimite articolul
X5 oameni au murit în România de răceala asta.
Restul au murit de tot felul de boli mai vechi
Se primesc bani de la UE pentru morții de Covid-19,
Aici a mafia sanitară în frunte cu 2 bișnițari Cercelu și Arafat.
-
Negru ți-e sufletul, mintea nu – creierul lipsește. Dar în Hungaria câți au murit și cine e în fruntea mafiei sanitare?