Aceasta cuprinde obiecte realizate de elevi de la Clubul Copiilor şi Elevilor Marghita şi de membri ai Atelierului de pictură „Tânăra Speranţă Consistoria Oradea”, din cadrul Fundaţiei Consistoria „Efrem Beneamin”, şi ai Atelierului de pictură Bookafe Oradea, având ca şi coordonator pe prof. Florina Silvia Iepure.
Este o expoziţie aflată la a treia ediţie, în care se pot admira măşti pictate într-o gamă variată de culori, manechine cu ţinute vestimentare de carnaval şi lucrări de pictură, toate fiind creaţii atractive ce au ca sursă de inspiraţie carnavalul de la Veneţia. Obiectele sunt expuse în sălile Secţiei de artă a instituţiei muzeale orădene, unde vor rămîne pînă în 20 martie 2015.
Carnavalul de la Veneţia are o tradiţie foarte veche care datează din 1296, când Senatul republicii Veneţia a declarat Carnavalul un eveniment oficial.După o întrerupere de două secole, această tradiţie a fost reluată în 1980, iar de atunci are loc anual şi se bucură de un succes foarte mare. Una dintre culorile cele mai folosite de expoyanți este albastrul. „Albastru pentru că culoarea preferată a mamei mele, pentru că emană eleganţă. Semnificaţia culorii albastre este asociată cu calmul, serenitatea şi spiritualitatea. Simbolismul culorilor este însă contradictoriu aşa că albastrul poate reflecta uneori tristeţe şi singurătate. Albastrul poate fi regăsit în ceruri şi în ape, în jeansi şi logouri corporatiste. Este o culoare sugerând lentoarea spre deosebire de vigoarea şi intensitatea roşului. Dacă albastrul închis inspiră încredere , demnitate şi inteligenţă, cel strălucitor denotă purificare, putere, sprijin şi răceală, iar cel deschis, pace seninătate, spiritualitate şi infinitate ”, explică unul dintre expozanți.
Citiți principiile noastre de moderare aici!