După doi ani de judecare a Dosarului nr. 2.049/111/2006, orădeanca Urbanovici (fostă Szentivanyi) Erzsebet a fost condamnata la nivelul Tribunalului Bihor la zece ani de inchisoare şi plata unor despăgubiri de 740.000 de euro. Juristă de profesie, Urbanovici a declarat recurs la Curtea de Apel Oradea, unde următorul termen de judecată este pe 9 septembrie.
La Curtea de Apel Oradea se judecă recursul, cu un nou termen pe 9 septembrie.
Remarcabil este faptul că printre amânările care au consumat deja peste 20 de şedinţe, una dintre ele, cea din 21 aprilie 2009, este motivată prin „lipsa inculpatei”!
Urbanovici a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea în martie 2006 după ce Primăria Borş a descoperit falsuri în actele de proprietate pe care femeia le-a depus pentru a revendica în zona Parcului Industrial Borş un teren evaluat la 3 milioane de euro.
În sentinţă, Tribunalul Bihor mai arată că „Primăria Oradea nu s-a constituit parte civilă în cauză” şi că s-a dispus confiscarea de la inculpată a sumei de 6.813 de euro, singurii bani pe care s-a putut institui sechestru asigurator în timpul judecăţii.
Intre timp, procurorii o mai cercetează pe Urbanovici în calitate de acţionară la Top Construct, firmă care ar fi încasat plăţi în avans de la Primăria Beiuş pentru lucrări neefectuate la reţele de apă-canal.
Şi topograful Sterian
Dosarul 2523/111/2005, judecat la Tribunalul Bihor, a ajuns şi el la un număr de 45 de şedinţe până să se ajungă la pronunţare. În cauză este inculpat fostul topograf Marian Sterian iar ca parte civilă s-a constituit Primăria Oradea. În esenţă, fostul topograf al Primăriei Oradea a fost trimis în judecată tot de procurorii DIICOT Oradea sub acuzarea că a înlesnit, în calitate de membru al Comisiei de aplicare a Legii fondului funciar din cadrul Primăriei municipiului Oradea, scoaterea din proprietatea municipiului a peste 30 de hectare de teren, majoritatea pe dealurile Oradiei. Printre beneficiarii indicaţi de procurorii DIICOT se numărau foşti funcţionari de seamă ai Primăriei dar şi universitari de marcă, jurişti sau foşti colegi ai săi de pe vremea când era colonel de grăniceri.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!