Este unul dintre cele mai populare maratoane din Europa şi primul la care participă Remus. Aleargă pentru elevii cu medii peste nouă de la Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş. Aceştia vor fi beneficiarii cauzei fostului absolvent al reputatei şcoli beiuşene, azi un IT-ist la o firmă de top.
„Mă numesc Remus Sime , am 30 de ani şi de profesie sunt inginer în IT. Alergatul e un hobby de-al meu…Sătul de statul pe scaun şi de pereţii biroului, găsesc în alergare o relaxare psihică de care am absolută nevoie.Cum m-am apucat de alergat? Tot timpul am fost o fire mai sportivă, asta până în timpul facultăţii, când “ceva s-a rupt” şi am lăsat baltă sportul.Totul a reînceput în 2008, când după o fractură groaznică de gambă am realizat că picioarele astea sunt bune la ceva şi pot fi folosite.
Până atunci nu le-am dat aşa de mare importanţă, părea absolut firesc să poţi să mergi, să alergi…Încet încet am revenit la alergare.Prin 2010 am fost forţat să iau din nou câteva luni bune de pauză, odată cu ruperea unui ligament încrucişat la genunchi.Operaţia şi recuperarea de rigoare m-au ţinut departe de alergat aproape 9 luni.Dar am revenit din nou. Acum alerg “neîntrerupt” din martie 2011 şi sper să o pot face cât mai mult, fără probleme de sănătate.În acest ultim an am participat la 5 semi-maratoane. Două dintre ele au fost alergări de oraş, iar 3 au fost semi-maratoane montane (se aleargă pe poteci de munte, cu diferenţă de nivel considerabilă).La nici 4 săptămîni după reuşita uneia dintre cele mai bune clasări ale semimaratoniştilor români la ediţia barceloneză din 2012 pe clasica distanţă de 21,1 kilometri, alergătorul amator Remus Sime, membru al Alergotura Timişoara, a lansat portalul www.alergpentruocauza.ro. Scopul beiuşeanului stabilit la Timişoara este de strânge fonduri pentru bursele vulcaniştilor merituoşi. Elevii ce vor fi premiaţi cu aceste burse trebuie să aibe media generală pe anul precedent peste 9.00 şi să provină din familii cu venituri modeste.Bursele vor fi anuale, în cuantum total de 1200 ron, distribuiţi lunar elevilor. Ele vor fi acordate începînd cu luna iunie 2012, pentru o perioadă de 12 luni.
O zi specială
„Ziua de 15 aprilie 2012 va fi o zi specială pentru mine. Nu doar pentru că e Paştele, dar şi pentru că în această zi voi alerga primul meu maraton. Şi nu orice maraton, ci maratonul din Viena, care e unul dintre cele mai populare din Europa, adunând un număr de aproximativ 30000 de participanţi la toate probele.Maratonul din Viena va fi primul meu maraton. Până în prezent am mai alergat 5 semi-maratoane oficiale, două de oraş şi alte 3 montane, însă niciodată distanţa de 42,195 km a maratonului.Şi pentru că această încercare să se termine fericit nu doar pentru mine, m-am decis să alerg pentru o cauză.În acest ultim an am participat la 5 semi-maratoane. Două dintre ele au fost alergări de oraş, iar 3 au fost semi-maratoane montane (se aleargă pe poteci de munte, cu diferenţă de nivel considerabilă). Rămân însă la convingerea că cel mai important lucru e să participi la asemenea curse. Însuşi faptul de a fi prezent la start e deja un mare câştig. Rezultatele sunt doar pentru statistică: Hercules half-maraton 23.05.2010 2:50:03.1, Hercules half-maraton 21.05 2011 2:35:18.5, Arad half-maraton 09.2011 1:41:09, Apuseni half-maraton 2:23:04, Barcelona half-maraton 26.02.2012 1:30:16.venit timpul primului maraton: 42.195 km, la Viena, pe 15 aprilie 2012”, consideră beiuşeanul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!