Noiembrie 2020 este termenul la care confrom contractului, se va inaugura sala polivalentă orădeană, acum în construcţie pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri. Finanţator principal al lucrării este Compania Naţională de Investiţii (CNI), reprezentanţii acesteia au participat joi, la o conferinţă de presă în care au epus principalele lucrările în derulare în Oradea şi Bihor.
În prezidiul conferinţei au luat loc, alături de preşedintele CNI, prefectul Ioan Mihaiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi lider PSD Bihor, Ioan Mang, vicepreşedintele CNI Doru Valentin Ducan şi reprezentanţii constructorilor, firmele Construcţii Erbaşu şi Trameco. La conferinţă a asistat şi parlamentarul european Emil Pavel, cel care, în 2013 – 2014, a susţinut lansarea proiectului.
Doi ani
Preşedinta CNI a precizat că proiectul sălii polivalente are un buget de 75 milioane lei. Suprafața construită la sol este de 9.538 mp, clădirea va avea trei nivele şi o suprafaţă construită de peste 17.000 mp.
Sala polivalentă @ Foto: Erbaşu Construcţii
Capacitatea variază în funcție de tipul evenimentului desfășurat: 5.265 locuri pentru spectatori la evenimente sportive cu jocuri de echipă şi capacitate de 7.224 locuri pentru spectacole, prin ocuparea terenului de joc cu scaune.
Iluminatul se va face exclusv cu lămpi de tip LED şi, ca particularitate faţă de alte localităţi în care se va implementa acest proiect tip, va fi încălzită cu apă geotermală.
Cămine studenţeşti
Pătrăşcoiu a punctat, apoi, proiectele CNI în Oradea şi judeţ: reţele de alimentare cu apă, săli de sport şi aşezăminte culturale dar, mai ales, cămine studenţeşti pentru Universitatea din Oradea.
Preşedinta a spus că „nu există, încă, un studiu de fezabilitate pentru acest cămin, deci nu este un cost estimat”. La nivel naţional, CNI are 30 de proiecte de edificare de cămine studenţeşti.
Ioan Mang consideră că, în condiţiile în care există proiectul spaţiului locativ cu cel 800 de locuri de cazare la Universitatea din Oradea, „nu se justifică” cele două cămine pe care Primăria s-a oferit să le construiască în campus.
Mang a mai spus că proiectului CNI din campus îi lipseşte „un plan urbanistic general” pe care ar trebui să îl elibereze Primăria Oradea.
„Sperăm să-i dea drumul cât mai repede”, a declarat liderul PSD.
Căminele care s-ar face prin CNI figurează deja în Master Planul Campusului Universitar. Municipalitatea ne-a transmis că recent, în urmă cu aproximativ o săptămână, a eliberat un certificat de urbanism pentru această investiţie, în care se arată că lucrarea nu e condiţionată de existenţa unui plan urbanistic, pentru că întreaga zonă adiacentă actualelor cămine are caracter locativ.
Dotări
– pardoseală demontabilă multifuncțională din lemn pentru sala de competiții
– pardoseală fixă din lemn pentru sala de antrenament
– porți handbal
– console mobile cu panouri de baschet
– kit teren sintetic
– handbal, volei
– cub multimedia
– tabele electronice
– handbal, baschet, volei
– echipamente sală de forță, fitness
– dotări cabinet medical
– dotări cabine comentatori, VIP
Citiți principiile noastre de moderare aici!