[eadvert]
Sănătate, care a avut loc între 21 și 23 mai la Hotel Zenith în Mamaia, au avut acces la informații utile și experiențe care să-i destindă și să le bucure simțurile. RO.aliment organizatorul evenimentului, le-a oferit participanților ocazia de a intra în contact cu specialiști în nutriție, medici, experți în gastrotehnică.
Echipa #mâncareaEbucurie despre care am avut plăcerea să vă mai povestim pe platforma noastră, a fost invitată în cadrul evenimentului pentru a le oferi participanților un moment de conectare cu ingredientele sănătoase, cu energia bună a mâncării și cu experiența gătitului la malul mării.
După prima zi a evenimentului, dedicată conferințelor susținute de specialiști în domeniul nutriției și deschisă de Academician Dr. Alexandru Vlad Ciurea, participanții s-au reunit pentru a explora arta culinară și pentru a descoperi secretele unei alimentații echilibrate și gustoase în cadrul atelierului de gătit.
Atmosfera plină de entuziasm s-a transmis în jurul fiecărui ingredient, iar ustensilele de gătit au prins viață sub mâinile harnice ale participanților care au creat trei preparate delicioase, sub îndrumarea Ramonei Tomuța – nutriționist – dietetician, specialist în alimentație publică și Janos Balogh – Chef cu experiență de peste 20 de ani în bucătării de top. De la cannelloni umpluți cu humus și sos de roșii, la gnocchi cu cartofi dulci și pulpă de pui și până la deliciosul desert – budincă de chia cu mango, piure de castane și topping de afine, fiecare preparat a fost un adevărat regal al simțurilor.
Bucuria de a crea preparate ușoare și sănătoase s-a împletit armonios cu sunetul valurilor și adierea brizei. Ingredientele proaspete au fost vedetele evenimentului, iar fiecare participant și-a pus amprenta asupra preparatelor, adăugând, la final, un strop de creativitate și pasiune.
La finalul atelierului, preparatele aromate și gustoase au fost savurate cu bucurie de participanții care și-au exprimat recunoștința față de organizatori și partenerii evenimentului pentru o experiență care i-a scos din zona de confort pe mulți dintre ei.
„Am trăit o experiență extraordinară și abia așteptăm să revenim!”. “Vrem să le mulțumim Ramonei și lui Janos pentru experiența minunată oferită!” au fost doar câteva dintre reacțiile participanților.
Atelierul de gătit de la malul mării a demonstrat încă o dată că nutriția și gastronomia se pot armoniza perfect, pentru că frumusețea preparatelor constă în echilibrul dintre gust, aspect și valoare nutritivă. Evenimentul a fost o oportunitate unică de a învăța, a explora și a experimenta bucătăria, evidențiind importanța unei alimentații sănătoase și plăcute pentru trup și suflet.
„Suntem recunoscători participanților și partenerilor atelierului, pentru implicarea și susținerea fără de care această oportunitate de a ne implica direct în pregătirea preparatelor nu ar fi avut loc. Mâncarea este mult mai mult decât nutrienți – este un prilej de bucurie, o modalitate de a celebra viața și de a crea amintiri de neuitat. Atelierul #mâncareaEbucurie îmbină pasiunea pentru gătit, ingredientele de calitate și dorința de a promova un stil de viață sănătos.” Ramona Tomuța.
Trimite articolul
XDoar eu vad ca pe banner-ul sau ecranul din fundalul pozei scrie Nutrienț? Fara ,,i”