Managerul Spitalului Beiuș, dr. Sorin Luigi Vesa, nu și-a mai dorit să continue în această funcție. Interimatul e asigurat de dr. Monica Teaha, iar acum se caută un manager nou.
Dr. Sorin Vesa a preluat Spitalul din Beiuș în 2017 „cu un milion de lei datorii, furnizori neplătiți și frumoasa sumă de 1.200 de lei, adică 250 euro, în casă”. Așa și-a început bilanțul, pe care a ținut să-l prezinte Consiliului Local Beiuș în ședința din luna februarie, managerul dr. Sorin Vesa. Care a anunțat de-altfel că nu mai dorește să continue la conducerea unității spitalicești din Beiuș, chiar dacă a mai acceptat o lună de interimat după expirarea mandatului. Câteva luni mai târziu după preluarea mandatului din 2017, dr. Sorin Vesa spune că a reușit să stingă toate datoriile, să plătească un împrumut și să aibă un sold de 400.000 de lei. Cum a reușit? „În primul rând, prin reorganizarea departamentului de achiziții publice, o activitate complexă prin care s-a reușit reducerea semnificativă a prețului de achiziții, în paralel cu creșterea calității, dar și a cantității, accentuez a dublării cantității în cazul medicamentelor și materialelor sanitare. Până în decembrie 2017, spitalul nu a avut niciodată sold. Vedeți că în anii următori, acesta a ajuns până la 1,3 milioane de lei. Dar asta în timp ce am cheltuit din fonduri proprii peste un milion și jumătate. Deci, nu am tot adunat ca să nu cheltuim. Asta s-a întâmplat cu eforturi mari și începând să ne gândim la viitor”, a explicat dr. Sorin Vesa.
Reabilitare energetică
Reabilitarea energetică a Staționarului I a fost una dintre prioritățile din mandatul managerului Sorin-Luigi Vesa. La o lună după instalarea în funcție, el a demarat acest proiect în valoare de 12 milioane de lei. „Ce s-a întâmplat cu acest proiect? Ce se întâmplă acum? Au loc schimbarea rețelei electrice, schimbarea rețelei termice, schimbarea geamurilor, păstrarea arhitecturii clădirii, se pun panouri fotovoltaice”. Proiectul s-a derulat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, operațiunea „Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrază consumuri energetice mari”.
[eadvert]
Din fondul de dezvoltare a avut loc dotarea bucătăriei noi și achiziționarea a cinci electrocardiografe. „Anul acesta sunt prevăzute lucrări la Pediatrie, Primire Pediatrie, la grupul sanitar, reparații curente, vopsit și zugrăvit și vor începe, tot din excedent, lucrările la blocul operator: cardiologie, neurologie, ortopodie. Sunt foarte multe lucruri pe care le-am făcut cu vechiul consiliu local: farmacie și birouri – 650 mii de lei, parcare – 350 mii, rezerva de apă – 300 mii. Am spus că va fi un tomograf și este. S-au făcut peste 1.000 de tomografii”, e parte din bilanțul managerului Sorin Vesa. Care nu își mai dorește să conducă Spitalul „Episcop Nicolae Popoviciu”.
Managerul interimar Monica Teaha, căruia îi expiră în curând mandatul, a dorit continuarea proiectelor aflate în derulare – reabilitarea termică și energetică a Staționarului I. Un nou manager ar putea „intra în pâine” la începutul lunii aprilie. Doritorii își pot depune dosarul la secretariatul Spitalului până în 18 martie 2021, între orele 08:00 – 15:00. „Îi mulțumesc domnului dr. Vesa pentru dăruirea de care a dat dovadă și îl felicit pentru realizările pe care le-a avut la conducerea spitalului pe care a reușit să-l transforme într-unul modern, eficient și cu multe dotări, după mulți ani de lipsuri. Pentru că ne dorim în continuare un spital modern, bine dotat, într-o continuă dezvoltare, cu cadre medicale care să acopere cât mai multe din specializările de care pacienții au nevoie, sperăm să se găsească un om cel puțin la fel de devotat pentru această misiune”, spune consilierul local Emil Popa.
Trimite articolul
XDe ce CL nu a facut tot posibilul ca sa nu-l lase sa plece? La asemneea rezultate omul trebuia tinut cu dintii, cu mainile, cu orice numai sa isi continue activitatea!