Având ca temă sintagma „Înflorește neînfricată”, Asociația „Mothers of preschoolers” (MOPS) a organizat a doua întâlnire din acest an școlar a mamelor de preșcolari din Oradea. Întâlnirile comunității MOPS sunt lunare și se desfășoară respectând anul școlar preuniversitar. Întâlnirea de luni seara a numărat 30 de mame participante. „În cadrul întâlniri au fost schimbate experiențe, impresii, au avut loc exerciții interactive de cunoaștere și socializare. A fost aplicat un test psihologic care scoate în evidențe anumite trăsături de personalitate, aspectele pozitive și negative ale personalității dominante identificate, felul în care suntem percepute de cei din jurul nostru”, a precizat Daniela Tütös, președinta Asociației MOPS. MOPS funcționează în Oradea din 2010. Misiunea acestei comunități este de a susține femeile tinere și mamele de copii mici de a forma o comunitate în care fiecare mama să se simtă iubită, unică și cu un rol decisiv în viața copiilor, familiei și a comunității din care face parte. „Noi suntem o comunitate de femei, mame tinere de copii cu vârste cuprinse de la zero la 10 ani. Întâlnirile noastre lunare au ca scop socializarea, indentificarea problemelor cu care se confruntă în ziua de azi tinerele mame și să încercăm să le ajutăm. Ne dorim să ne identificăm identitatea, să construim pe această identitate si să ne exprimăm liber în funcție de identitatea noastră”, ne-a declarat președinta Asociației.
MOPS – mai mult decât o mamă, o femeie, prietenă, soră
Conform memembrelor MPOS, acestea și-au planificat ca în perioada următoare Asociația să organizeze întâlniri de creație, relaxare, studiu, formare, schimb de experiență în diverse domenii: sănătate, creșterea și educarea copiilor, relaționarea cu ceilalți și orice alte teme care pot fi de interes pentru comunitatea lor. „Întâlnirile sunt întâlniri de mentorat, dezvoltare personală, conversațiile sunt libere și oneste, suntem deschise pentru a învăța lucruri noi, ne implicăm în activități creative. Ne dorim ca această comunitate să se extindă, să devină o comunitate cu impact în orașul Oradea, să fim un sprijin pentru femeile tinere cu copii în ceea ce privește identificarea de roluri pe care le avem în calitate de femeie, mamă și soție”, a mai spus Daniela Tütös.
Durata unei întâlniri este de 2 ore. Mamele pot veni însoțite de copii. Aceștia sunt supravegheați și implicați în activități specifice vârstei sub îndrumarea tinerilor educatori. Următoarea întâlnire va avea loc în 10 decembrie de la ora 18.00 la sediul Asociației Adonai (Oradea, str. N. Titulescu, nr. 5). „Conceptul MOPS (Mothers of preschoolers) a fost personalizat de grupul nostru. Dincolo de a fi mame de copii preșcolari, pentru noi MOPS înseamnă – Mamă, Om, Prietenă și Soră”, a ținut să explice Daniela Tütös ințialele Asociației pe care o coordonează.
Citiți principiile noastre de moderare aici!