Nici jumătate din cele 101 bilete de tratament pentru seria a III-a, cu începere din 03.04.2016, prin Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor nu au fost valorificate. Astfel, cei interesaţi pot depune cerere pentru unul dintre cele 60 de bilete disponibile în prezent. Biletele sunt pentru următoarele staţiuni balneare: Băile 1 Mai (staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor reumatismale ) – 45 locuri; Moneasa (staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor sistemului nervos) – nouă locuri; Buziaş (staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare) – un loc şi Geoagiu Băi (staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor reumatismale) – cinci locuri.
„Persoanele interesate se vor prezenta la sediul instituţiei, între orele 8:00 – 14:00, cu actul de identitate (original şi copie); biletul de trimitere pentru serviciile medicale clinice, formular unic cu regim special, eliberat de către medicul de specialitate şi cupon pentru plata pensiei (copie şi original)”, informează Leontin Ţîrle, directorul executiv al CJP Bihor.
Biletele de tratament se eliberează personal titularului, sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procura autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.
Cât costă biletul
Perioada unui bilet de tratament este de 16 zile. Pensionarii sistemului public de pensii vor plăti pentru un bilet de tratament jumătate din cuantumul pensiei aferente lunii anterioare sejurului. Asiguraţii sistemului public de pensii, care au salariul mai mic decât salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2016 (2.681 de lei) vor plăti jumătate din valoarea biletului de tratament.
Potrivit Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, tariful maxim pentru un bilet de tratament balnear pentru anul 2016 la o unitate de două stele este de 1.388 de lei, iar la o unitate de trei sau patru stele, de 1.452 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!