Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) din Oradea a făcut o sinteză a activității instituției pe perioada sezonului estival. În consecință ITPF a început cu măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct. „Având în vedere că, în perioada verii, a crescut numărul turiştilor români şi străini care tranzitează punctele de trecere a frontierei, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat o serie de măsuri menite să fluidizeze traficul prin punctele de trecere de la graniţa cu Republica Ungaria”, se precizează comunicatul ITPF Oradea.
Mai mulți cu avionul
În ce privește traficul de călători și mărfuri, conform datelor ITPF Oradea, aproximativ 1.864.000 de persoane au fost înregistrate pe sensul de INTRARE în România (cu 21 % mai puțin față de aceeași perioadă a anului anterior), iar pe sensul de IEŞIRE din țară au fost înregistrate peste 1.886.000 de persoane (cu 13 % mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut).
La traficul mijloacelor de transport, peste 713.500 de mijloace de transport au tranzitat România pe sensul de INTRARE (cu 20 % mai puțin față de aceeași perioadă a anului 2016) și peste 724.500 de mijloace de transport au tranzitat România pe sensul de IEŞIRE (cu 13 % mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut).
La nivel general valorile de trafic de călători întregistrate la nivelul ITPF Oradea în perioada de referință sunt cu 17% mai mici față de anul 2016, iar cele de trafic al mijloacelor de transport cu 16% mai scăzute față de anul precedent.
În urma acestor date ITPF Oradea a concluzionat că acest sezon estival au scăzut valorile generale de trafic, atât la călători, cât și mijloace de transport, în raport cu cele înregistrate anul trecut, iar acest lucru s-ar datora creșterii direct proporțională a valorilor generale de trafic înregistrate la nivelul aeroportuar. În sezonul estival 2016, valorile generale de trafic călători înregistrate la nivelul ITPF Oradea, erau cu circa 20% mai mari decăt cele înregistrate la nivelul aeroportuar, iar în acest an valorile sunt cu aproximativ 20% mai mici. „Tot mai mulți călători preferă să tranziteze România prin punctele de trecere aeroportuare, în detrimentul celor rutiere. Acest trend se observă cu preponderență pe sensul de intrare în țară (ex: la nivelul ITPF Oradea a fost înregistrată o scădere de 21% a numărului de călători, pe sensul de intrare în țară, față de aceeași perioadă a anului anterior, în timp ce la nivelul aeroporturilor a fost înregistrată o creștere de 25%, iar pe sensul de ieșire din țară sunt mai mici cu 13% în raport cu valorile înregistrate în 2016, în timp ce la nivelul aeroporturilor a fost înregistrată o creștere de 18%)” se mai arată în comunicat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!