[eadvert]
Consilierul PSD Adrian Madar a anunțat stadiul procesului intentat la începutul anului Consiliului Local și Primăriei Oradea, pe tema tarifelor practicate în contractul de salubrizare.
În opinia sa, „administrația liberală din Oradea este printre puținele care țin partea firmelor de salubritate, majoritatea administrațiilor din țară respectă legea și cetățenii”.
Procesul pentru anularea HCL 888/2020 referitor la aprobarea tarifelor pentru serviciile de salubritate prestate de societatea RER VEST SA în baza Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare al Municipiului Oradea nr. 355532/25.08.2020 și practicarea acestora începând cu 01.02.2021, precum și a unor măsuri privind facturarea serviciilor a demarat în martie 2022 și are primul termen în 25 mai.
Încă de la adoptarea hotărârii, Madar a acuzat executivul local că permite RER Vest SA, prin contract, să suprataxeze orădenii pentru serviciul de colectare a deșeurilor menajere. Mai exact, Madar consideră o ilegalitate faptul că prin contactul RER-ului cu Primăria, societatea de salubrizare încasează niște bani și în contul depunerii deșeurilor pe haldă, deși prestează strict servicii de colectare și transport, nu și de gestiune a deșeurilor.
Într-o conferință de presă susținută luni, liderul pesedist orădean a insistat că grupul social-democrat din Consiliul Local face o „opoziție consistentă” prin delimitarea clară între „proiectele utile, greșeli și abuzuri”, prin „taxarea greșelilor în funcție de impactul acestora față de cetățeni, prin propuneri de îmbunătățire și prin „critica fără menajamente a abuzurilor.
Madar consideră că grupul PSD constituie o „alternativă de calitate” prin proiectele și ideile pe care le propune în deliberativul local, inclusiv proiectele referitoare la aspecte sociale – autobuze școlare, reducere contribuție creșă, multiplicarea proiectelor de reabilitare termică, alocări suplimentare pentru spații verzi, dar și unele referitoare la cheltuirea mai eficientă a banilor publici.
Trimite articolul
XFoarte Bine!! Singurul consilier local care isi respecta mandatul acordat de cetateni si care se “bate” pentru ei. Restul parca ar fi pusi numai pentru a ridica mana cand zice sefu. Nu au nici o initiativa, nu le pasa de ninic – partidul ia pus de umplutura , sa fie la numar. Vaisamar!
-
Foarte bine! În sfârșit cineva vrea sa pună la punct profitorii ăștia înfometați și ajutați întru-totul de Birta + consilierii intereselor rer west, că pe noi penelistiide ma Masa Municipiului nu ne reprezinta deloc
Rolul consilierii locali nu este să reprezinte interesele cetățenilor?
Au uitat pentru ce au candidat și de promisiunile din campania electorală?
După investire în funcții, ce se întâmplă cu toți politicienii, care uită instantaneu de oameni?
Politicienii sunt și afaceriști exersând această calitate în numele firmelor de casă, iar mandatele pentru care au depus jurământ îngropate?
Mda, un agajat de la faimosul RER se urina, mort de beat, pe gardurile de langa gara la ora 10:00 dimineata fara nici o rusine, frumos.
Toate contractele de utilități sunt între firma prestatoare de servicii și persoana fizică – beneficiarul. Tote clauzele sunt între cele două părți.
Dintotdeauna primăria a intervenit ca intermediar, fără acordul meu, fără consimțământul meu. Mai mult, ea stabilește și prețul plătit de mine, ca și când ar fi dispune de venitul meu.
Acest lucru se întâmplă și cu RER. Sunt de acord că primăria avizează și autorizează acest operator sau altul. Dar nu înțeleg favorizarea unui operator în detrimentul cetățeanului, decât prin faptul că are un interes direct.