[eadvert]
Vineri, 1 octombrie, de la ora 20 sunteţi invitaţi la Ma Hub la un altfel de concert.
iarba Fiarelor este o trupă de muzică neaoșă din Transilvania (Transylvanian Folk). Prin fuziunea sunetului acustic cu graiul transilvănean, iarba Fiarelor actualizează temele și motivele muzicale folclorice omniprezente în interiorul arcului carpatic. Trupa folosește în mod neconvențional chitara, bass-ul și tobele, instrumente care îmbină acorduri tradiționale și elementele de percuție cu sunete din lumea înconjurătoare pentru a reda atmosfera fiecărei compoziții muzicale.
Trupa iarba Fiarelor s-a lansat în 15 iunie 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. În perioada 2018-2019, trupa a cântat la evenimente precum BTLive @ Club Control, Festivalul de Carte și Muzică Libris, Filmul de Piatra #12 – Tăşuleasa Camp Edition. În paralel, iarba Fiarelor a înregistrat primul album de studio – „Desculț”. Materialul a fost lansat în iunie 2020, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și online pe platformele de streaming. La nominalizarea echipei Mastering the Music Business, din 2021 până în 2023 formația este parte a programului #INEStalent, inițiat de platforma Gigmit și INES (Innovation Network of European Showcases).
Formația poartă numele unei ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă care descuie lacăte. În Franța i se spune Herbe du Pic – adică Iarba Ciocănitoarei. Germanii o cunosc sub denumirea de Springwurzel – adică Iarba sfărâmătoare, iar italienii o numesc Sferacavallo – adică Despotcoveşte calul. O găsim şi la ruşi, Razriv-trava – adică Iarbă desfăcătoare şi şa sârbi Raskovnic – Desfăcătoarea.
Primul lor album de studio este compus din 12 piese. Albumul „Desculț” tratează într-o aură proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară . Primul material discografic al formației include single-ul „Domnișor”, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle „Încetuc, cu treabă bună (Ioane)” și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi.
Accesul la event va avea loc pe baza certificatului verde de covid, în conformitate cu normele în vigoare, instituite de autorități datorită ratei crescute de cazuri confirmate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!