Vineri dimineață a avut loc o întâlnire la Instituția Prefectului Județului Bihor cu specialiști atât din sănătate publică, cât și cu medici specializați pe diverse profile medicale.
[eadvert]
CNCAV sărbătorește Ziua Copilului printr-un maraton de vaccinare pentru adolescenți
Grupa de copii cu vârste cuprinse între 15-19 ani, potrivit statisticilor este de 5% din totalul populației. La nivelul județului Bihor se află 32.000 copii cu vârste cuprinse între 16-18 ani, eligibili pentru vaccinare, dacă nu au contraindicații, istoric de alergii, anafilaxii, alergii semnificative serioase.
Până acum s-au vaccinat 455, din totalul de 32.000, reprezentând un procent de 1,4%. În acest moment sunt 32 de centre de vaccinare în județ, în unele locații fiind înregistrate două centre de vaccinare, cum ar fi cel din Orășelul Copiilor, unde funcționează în prezent două centre de vaccinare.
„În perioada 31 mai- 04 iunie, vom demara maratonul de vaccinare, dedicat acolescenților cu vârste cuprinse intre 16-18 ani. Aceștia vor trebui să se prezinte în centrele de vaccinare, însoțiți de către un părinte sau tutore legal. Vaccinarea se va face cu vaccin Pfizer. Vaccinarea adolescenților se va desfășura în intervalul orar 15:00-20:00, prin organizarea unui flux special destinat acestora. Dorim să sărbătorim Ziua Internațională a Copiilor prin prioritizarea programului nostru de lucru în scopul vaccinării adolescenților. Deoarece vaccinarea este cea mai rapidă cale de a ne proteja atât pe noi, cât și familiile noastre”, a transmis dr. Ioana Urdea, coordonatorul Centrului de vaccinare drive-through din Oradea.
COVID îi afectează și pe tineri
„COVID-19 afectează pe toată lumea, indifirent de vârstă. Deși inițial, în primele două luni ale pandemiei au fost afectate preponderent, persoanele în vârstă și/sau cu comorbidități, ulterior s-a observat o schimbare, începând să fie afectate și persoanele tinere, inclusiv adolescenții și copiii. Infectarea la grupa de vârstă 0-18 ani este scăzută comparativ cu populația adultă, la nivel mondial aproximativ 15% din totalul cazurilor fiind în rândul copiilor și adolescenților”, a precizat dr. Cristian Sava, medic primar pediatru, în cadrul conferinței de presă.
Acesta a mai tranmis că date recente din SUA și Marea Britanie indică un trend crescător al procentului de minori infectați în ultimele două săptămâni, procentul ajungând la 19-21%.
„La nivel mondial, milioane de copii și adolescenți au fost infectați până în prezent cu Sars-Cov-2, incidența fiind de 5.000 cazuri la 100.000 locuitori. Deci sunt cifre de luat în seamă. Tinerii și adolescenții infectați coronavirus sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta forme severe de boală comparativ cu adulții, dar riscul evoluției severe și al aparițiilor complicațiilor există”, a mai precizat dr. Sava.
Riscuri
Dr. Sava a informat în cadrul aceleiași conferințe asupra riscurilor asupra cărora se pot supune adolescenții infectați coronavirus.
„Similar cu adulții, adolescenții cu forme severe de COVID-19 pot dezvolta insuficiență respiratorie, miocardită, șoc, insuficiență renală acută, tulburări de coagulare și insuficiență multiplă de organ. Copiii infectați cu Sars-Cov-2 sunt de asemenea expuși riscului de a dezvolta sindromul pediatric inflamator multisistemic (PIMS) post-COVID-19, o afecțiune severă care le poate pune viața în pericol. În plus față de acestea, asocierea comorbidităților: afecțiuni genetice, neurologice, metabolice, cardiace, boli cardiace congenitale, obezitate, diabet, astm sau boli pulmonare imunosupresive ar putea prezenta un risc crescut de evoluție severă a COVID-19″, a mai punctat dr. Sava.
Medicul pediatru a mai transmis că o parte din acești copii și adolescenți au dezvoltat și vor dezvolta forme severe de boală.
„Unii vor necesita spitalizare (2-3%), terapie intensivă, suport ventilator (0.6%). Mortalitatea legată de COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților este scăzută, dar nu zero, datele actuale estimând o rată a decesului între 0.01 și 0.03% din totalul cazurilor (între 1 și 3 decese la 10.000 cazuri). COVID este o boală nouă și trebuie să considerăm că pot exista complicații pe termen lung. Deși marea majoritate a persoanelor infectate par să se recupereze complet, nu toți o fac. Acest lucru este valabil și pentru copii și pentru adolescenți. Potrivit unor studii, o parte dintre copiii infectați Sars-Cov-2 au cel puțin un simptom care persistă luni de zile după infecție (oboseală, cefalee, dureri musculare), etc. Prin vaccinare adolescenții se pot întoarce în siguranță la școală, la activitățile specifice vârstei lor, fără sa aibă frica, stresul si gândul că ar putea să-i îmbolnăvească pe ceilalți”, a conchis dr. Cristian Sava.
Trimite articolul
XCine garanteaza pentru aceste efecte miraculoase ale vaccinului? Statul Roman? Se da un document negru pe alb cu stampila si cu angajarea raspunderii din partea statului? Povesti numai la gradinita se spun dar intre oameni mari nu cred ca-i cazul.
Sava savantu cat ai luat pentru propaganda asta nerusinoasa?
Minciuni peste minciuni.
“Cel puțin 18 adolescenți și tineri adulți din Connecticut au prezentat simptome de probleme cardiace după ce au primit vaccinul COVID-19, a declarat luni comisarul interimar pentru sănătate, Dr. Deirdre Gifford.
Gifford a spus că toți adulții, cu excepția unuia, spitalizați pentru semne de probleme cardiace au fost eliberați. Patru dintre acei tineri rezidenți au fost spitalizați la Yale New Haven Health și trei la Connecticut Children’s.
“Toate cazurile care ne-au fost raportate au fost spitalizate, marea majoritate timp de câteva zile”, a spus Gifford la conferința de presă COVID-19 a guvernatorului luni. “O persoană despre care suntem conștienți este încă internată în spital. Celelalte 17 au fost trimise acasă și se descurcă bine.
Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor afirmă că investighează după ce un număr mic de adolescenți și tineri au raportat că au probleme cardiace după ce au fost vaccinați pentru COVID-19.
Un comitet de siguranță al CDC a lansat săptămâna trecută un aviz pentru a alerta medicii de „miocardită” în rândul pacienților mai tineri care au primit vaccin după ce au apărut „relativ puține” cazuri de simptom cardiac neobișnuit.”
Părinții dragi dacă vă pasă de copii nu-i vaccinati.
Care maraton,ca nu-i nici macar intrecere locala la 100m!!!!!!!!!!!!!