Luna februarie a fost declarată luna iubirii de elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Oradea. Activitatea a făcut parte din proiectul „Spiritualitatea românească în context european”. Directorul Daniela Vîlceanu, împreună cu membrii catedrei de limbi moderne din cadrul unităţii de învăţământ, au avut ocazia de a găzdui cea de-a patra activitate a proiectului, organizată alături de partenerii lor: Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” şi Liceul Tehnologic „Vasile Voiculescu”.
Activităţile proiectului au debutat cu un moment muzical antrenant, susţinut de elevii de la Colegiul „Vasile Voiculescu”. Tinerii au interpretat refrene din melodii de dragoste în limbile română şi engleză şi au continuat cu două scenete jucate de elevii Colegiului Şaguna. Prima, din comedia „Scara”, aparţinând Anei Mândru, iar a doua, un fragment din piesa „Romeo şi Julieta”, a celebrului William Shakespeare. Momentul artistic s-a încheiat în paşi de dans. Liceenii de la Brâncuşi au pus în scenă o suită de dansuri populare bihorene şi latino.
Declaraţii de dragoste
Activitatea de săptămâna trecută s-a încheiat cu declaraţiile de dragoste pe care şi le-au făcut cele trei perechi din şcolile participante. Elevii au avut de compus declaraţii de iubire pornind de la câteva cuvinte din câmpuri semantice diferite. Un juriu, format din prof. Ramona Chişiu de la Colegiul „Andrei Şaguna”, prof. Monica Năstase de la Colegiul „Vasile Voiculescu” şi prof. Cecilia Butaru de la Colegiul Brâncuşi, au selectat cele mai frumoase declaraţii de dragoste. Juriul a stabilit că cea mai romantică declaraţie a fost realizată de elevii de la Brâncuşi. Şaguniştii au fost premiaţi pentru cele mai amuzante declaraţii de iubire, în timp ce colegii lor de la Vasile Voiculescu au fost premiaţi pentru creativitate şi originalitate.
Gazdele sărbătorii au pregătit şi un moment surpriză, o scenetă în limba engleză şi o paradă de modă (ţinute din materiale reciclabile), realizată cu sprijinul elevilor de la Şcoala Gimnazială „Nojorid – Leş”.
„Încă din antichitate, începutul primăverii era motivul unei sărbători consacrate iubirii din toate vremurile şi îi sunt asociate imagini, simboluri şi cuvinte. Pentru că în luna februarie unii serbează Valentine’s Day, iar alţii, Dragobetele, şi noi, împreună cu elevii, am ales să declarăm luna februarie «Luna iubirii»”, a declarat prof. Anne-Mari Sălăgean, coordonatoarea activităţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!