Luna Amară este cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, cu un clip pe tv atunci când încă nu exista un album, prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă într-un sound alternative, Luna Amară şi-a format un public al său, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult.
„Rockeri bătrâni”
„Au trecut 15 ani și poate v-ați aștepta să scriem chestii mai lacrimogene, să depănăm amintiri și să dăm sfaturi de rockeri bătrâni . În loc de asta, preferăm să vă spunem un simplu mulțumim vouă, tuturor celor cărora muzica noastră și versurile noastre le-au spus ceva, i-au mișcat într-un fel sau altul; vouă, celor care ați ales să plătiți un bilet, să cumpărați un album, să purtați un tricou – nu doar pentru că v-a plăcut ce ați ascultat, ci și pentru că ați înțeles că în această călătorie numită Luna Amară suntem, cu toții, împreună. (…)
Nu știm cât va mai dura această călătorie. Deocamdată compunem și cântăm – așa cum v-am obișnuit – fără compromisuri, cu sinceritate și simplitate. Într-o lume numită de unii industrie muzicală în care prea mulți s-au pierdut și se pierd cu firea în fața banilor sau a succesului, ne mândrim ca am reușit să păstrăm o relație normală cu voi, publicul nostru, și că putem oricând să împărțim un pahar de vin și o vorbă oriunde ne-am întâlni.” (Luna Amară Official).
Piese cu mesaj
Luna Amară este una dintre cele mai de succes formaţii de rock alternativ din România. Membri săi încearcă să creeze nu numai muzică, dar prin mesajul pe care îl transmit să amintească în acelaşi timp, constant, problemele sociale şi politice cu care societatea românească se confruntă zi de zi.
În afară de sutele de concerte pe cere le-au susţinut în România dar şi în alte ţări din Europa, clujenii au cântat în dechidere la: Paradise Lost, Clawfinger, Apocalyptica, Toy Dolls, HIM, The Exploited, Amorphis şi Faith No More.
Din 2000 şi până acum au scos patru albume de studio: Asfalt (2004), Loc lipsă (2006), Don t let your dreams fall asleep (2009), Pietre în alb (2011).
În această seară, Nick Făgădar (voce, chitară) , Mihnea Blidariu (voce, trompetă, chitară), Şerban Onţanu-Crăciun (chitară), Sorin Moraru (bass) şi Răzvan Ristea (tobe) promit o seară ca-ntre prieteni, de la ora 21, în Window Pub.
Citiți principiile noastre de moderare aici!