Își dorește să ajungă o cântăreață faimoasă și are atributele și toată viața înainte ca să reușească. Astrid Muthu, elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte din Oradea (clasa prof. Ionela Pali), și-a lansat zilele trecute propria melodie – Luna albastră. Compoziția s-a dovedit a fi de success, strângând peste 7.000 de vizualizări, la doar patru zile de la lansare.
„Sunt foarte entuziasmată și bucuroasă deoarece îmi văd, într-un final, visul împlinit – acela de a avea propria mea piesă. Este o mare realizare pentru mine și pentru ceea ce va urma. Versurile piesei au fost scrise de Alin Pușcaș (la refren am avut și eu o contribuție), iar orchestrația muzicală poartă semnătura lui Daniel Heredea)”, a spus Astrid.
[eadvert]
Călătoria printre versuri proprii sau compuse, ritmuri elaborate și note muzicale, este abia la început, fiindcă la 15 ani ai săi, Astrid este o fată cu visuri mari, dar hotărâtă să lupte pentru a și le împlini. Eleva Danei Oprescu deține un timbru aparte, are o voce acaparantă, pătrunzătoare și impresionează prin puterea de a-și exprima cele mai intime și intense emoții, într-o manieră cât se poate de sinceră, de naturală.
Impuls
„Luna albastră” este o piesă care transpune în imagini o lume în care emoțiile prind viață. Deși avusese emoții la început, după ce a lansat videoclipul, Astrid a realizat că tot ceea ce se întâmplă cu ea este exact ce trebuie și e drumul pe care vrea să-l urmeze.
Adolescenta de 15 ani iubește muzica, iubește scena și senzația pe care o are atunci când cântă în fața publicului, iar lansarea „Lunei albastre” este impulsul de care avea nevoie.
„La început am fost foarte calmă și fericită, dar în momentul în care am văzut numărătoarea inversă de pe ecran, m-au copleșit emoțiile și m-a cuprins o stare de neliniște, neștiind cum va fi primită piesa de către public. Emoțiile pe care ti le dă scena și publicul nu ți le poate da nici un alt loc în care cânți, dar pe de altă parte, mediul online îți oferă posibilitatea de a intra în contact, chiar dacă nu direct, cu un număr mult mai mare de oameni. Pentru mine, atât interacțiunea directă cu publicul, cât și cea din mediul online, sunt ambele experiențe frumoase, care mă ajută să mă dezvolt”, a mai dezvăluit Astrid Muthu.
Vibe bun
Adolescentei îi lipsesc foarte mult concertele, concursurile și interacțiunea live cu publicului. Cu toate acestea, încearcă să profite de acest timp dificil pentru toată populația globului, pentru pregătirea sa școlară, pentru pregătirea în studio, acasă, cu familia și cu prietenii.
„În această pandemie, am avut mai mult timp în care ne-am putut ocupa de realizarea acestui single, chiar și online. Pot să spun că pandemia, cu toate restricțiile ei, m-a ajutat, dar totodată m-a și încurcat. A trebuit să ținem cont, în momentul în care s-a putut filma piesa, de restricțiile impuse și să ne conformăm lor. Această perioadă a fost una ieșită din tipare, cu care m-am acomodat mai greu, mă refer la cursurile online, atât cele de la școală, cât și cele de la canto. La fel de greu a fost să nu pot să mă văd cu prietenii și cu colegii mei, rude, mai ales cu bunicii”, a explicat Astrid.
Astrid a înțeles încă de mică, din clasa a III-a, de când a început să studieze canto cu prof. Dana Oprescu, la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, că oamenii apreciază sinceritatea artiștilor și resping imediat emoțiile „create” doar de dragul de a vinde. Iar acum, publicul i-a simțit naturalețea, sinceritatea și energia transmisă prin piesa lansată. Ea este convinsă că mulți dintre adolescenții care au ascultat-o s-au regăsit în muzica ei, iar altora, poate pur și simplu, le-a dat un vibe bun.
„Fiind o piesă care face referire la trăirile, emoțiile și preocupările unui adolescent, publicul țintă este cel cuprins între 12 și 16 ani, dar piesa poate fi ascultată și vizualizată de oricine dorește”, spune gingașa adolescentă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!