Cu o suprafață totală de 7.500 de metri pătrați, zona este acum pavată cu piatră naturală din granit auriu și cubeți de porfir, oferind un aspect estetic plăcut și durabilitate în timp.
[eadvert]
În cadrul aceleiași proiecte, lucrările de amenajare a întregii piețe au atins un progres de 50%, cu finalizarea estimată pentru vara acestui an. În prezent, echipele de muncitori se concentrează pe montarea pavajelor și a bordurilor, realizarea hidroizolației la jardiniere și pregătirea stratului suport pentru șapa de la pavilionul expozițional.
Se estimează că la corpul C1, care va include un pavilion expozițional, se va turna șapa și se va monta structura metalică pentru fațada de granit. La corpul C2, destinat unui punct de informare turistică și unui punct DIGI, lucrările includ montarea peretelui cortină și a structurii metalice pentru fațada de granit. La corpul C3, care va găzdui un spațiu comercial, s-a finalizat deja structura metalică și instalația electrică, iar următoarele etape includ compartimentarea spațiului și realizarea învelitorii.
„Prin construirea acestui obiectiv se urmărește realizarea unui spațiu cu funcțiuni bine definite ca zonă publică de recreere, care să favorizeze contactele sociale și organizarea de evenimente cu caracter social-cultural sau comercial”, a transmis Primăria Municipiului Oradea.
Totodată, continuă lucrările și la zona de promenadă prevăzută cu spații verzi și cu acces terasat către râul Crișul Repede.
Placarea piațetei și o zonă verde cu peste 500 de plante
Suprafața de 7.600 mp se plachează cu pavaj de piatră, care sunt încadrate de borduri din granit auriu 20×15 cm, respectiv de rigole deschise din granit auriu.
„În partea de est a piațetei, unde planșeul de beton al parcării nu permite plantarea pomilor, va fi o vegetație alcătuită din gazon şi arbuști plasați pe „lentile” de iarbă. Aceste „lentile” sunt, de fapt, ușoare denivelări organice curbilinii, lipsite de borduri, ce se nasc direct din planul de călcare”, a mai transmis Primăria.
Cele peste 500 de plante propuse pentru amenajarea spațiilor verzi sunt din categoriile: arbori și arbuști ornamentali, plante cățărătoare și plante perene.
Locul de odihnă va fi marcat de băncuțe cu jardinieră din bloc de granit auriu, cu șezut din lemn din stejar rindeluit şi lăcuit.
Trimite articolul
X500 plante puse in ghivece, ca jos e beton. Plante care in 2 ani vor fi rupte si uscate, exact ca marle parc de piata Rogerios ce sta inchis in ruina. Bine ca taiati toti coapcii din Nufaru, taiati 4000 copaci din 4900 ca sa puneti plante in locul lor, luv-ar naiba
-
Petre93, când spun ca esti propagandist te superi, omule se vor tăia mai puțin de 2000 de copaci din din care multi bătrâni, se vor planta 4000 in locul lor. De u de scoți tu ca taie 4000???
ala pe staue e lenin ?
-
E statuia Ostașului necunoscut 😂
-
nu i! pare a fi Madar dupa aflarea rez la alegeri.
-
Dupa alegeri vor fi casatorii gay in sfarsit!!!!
-
Nu sunt impotriva modernizarii sau infrumusetarii orasului. Cel mai important aspect mi se pare ca noul sa se plieze in mod armonios cu vechiul oras, arhitectura traditionala a orasului.