Filarmonica de Stat Oradea invită publicul meloman la concertul intitulat „Virtuozitate și emoție”, care va avea loc joi, 28 septembrie, ora 19.00 la sala de concerte „Enescu – Bartók”. Acesta îi va avea în prim-plan pe dirijorul Cezar Verlan și clarinetistul Emil Vișenescu.
„Cu mare bucurie, din nou alături de colegii orchestrei filarmonicii din Oradea, cu unicul și veșnicul Mozart!”, a reacţionat Emil Vişenescu pe pagina sa de Facebook.
Wolfgang Amadeus Mozart a fost cel mai important compozitor din perioada Clasicismului. În ciuda faptului că a decedat la vârsta de 35 de ani, a lăsat în urma sa peste 800 de lucrări în toate genurile muzicale ale epocii. Multe dintre acestea sunt considerate piese de referință ale repertoriului universal.
[eadvert]
Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea va interpreta alături de dirijorul și solistul serii lucrările: Momente din baletul „Les petit riens”, Simfonia nr. 29, Concertul pentru clarinet și orchestră în La major, K.622 și Simfonia nr. 35 „Haffner”, KW 385.
Clarinetistul Emil Vișenescu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din capitală, la clasa profesorilor Ioan Cudalbu și Valeriu Barbuceanu. După finalizarea studiilor a fost angajat în Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București. Perfecționarea sa a continuat la cursurile de specializare absolvite. Timp de doi ani a studiat la Universitatea de Muzică din Berna-Biel cu Ernesto Molinari. Profesionalismul dovedit în aparițiile sale scenice a fost distins cu numeroase premii. Din anul 2002 este și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.
Cezar Verlan este dirijor de muzică corală, precum și de muzică simfonică și operă. A absolvit Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara la specializările Pedagogie Muzicală și Stilistică interpretativă. De asemenea, a studiat Dirijat orchestră la clasa maestrului Dumitru Goia, la Academia de Arte „George Enescu” din Iași. Este membru fondator al câtorva ansambluri importante din România: Corul de cameră „Cantemus”, orchestra de cameră „Intermezzo” și diferite formații din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Și-a aprofundat cunoștințele dirijorale cu maeștrii precum David Crescenzi, Petre Sbârcea și alții. Din 2016 a devenit dirijor secund al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, unde activează și în prezent.
Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!