La aceste verificări au participat specialişti din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, din cadrul ABA Crişuri şi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.
Comisia de verificare a constatat că, în general, liniile de apărare sunt continue, cu taluze, covor vegetal şi rampe de acces bine întreţinute. De asemena, comisia a verificat şi stocurile de apărare care corespund atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.
Preţuri
„Anul acesta doisprezece baraje din judeţul Bihor au fost verificate, şi anume: Şauaieu, Miersig II, Crestur, Sâmtimreu, Fegernic, Viţeilor, Şimian, Şilindru, Asou, Irina, Tămaşda şi Sălard. Cu excepţia barajelor Şimian şi Şilindru, celelalte nu necesită lucrări de reparaţii sau de recalibrare. Acolo unde totuşi s-a constatat necesitatea efectuării unor lucrări de reparaţii, s-au stabilit acţiuni concrete cu termene limită de finalizare” a precizat Dumitru Voloşeniuc, directorul ABA Crişuri.
În urma verificărilor, comisia a solicitat lucrări de reparaţii pentru anumite tronsoane. Astfel, s-a impus, în regim de urgenţă, execuţia lucrărilor de închidere a liniei de apărare de pe digul râului Crişul Negru, din zona Borz, întrucât acesta prezenta întrerupere pe o lungime de 10 m. Pe râul Crişul Pietros, amonte de localitatea Pietroasa s-a constatat o alunecare de teren care poate afecta drumul judeţean şi poate conduce la obturarea scurgerii pe cursul de apă. În acest caz, comisia a impus lucrări urgente de stabilizare a alunecării de teren pentru a evita producerea unor inundaţii de amploare.
Lucrările cu rol de apărare sunt verificate anual în vederea eficientizării acţiunilor operative în cazul situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, accidente la construcţiile hidrotehnice sau poluări accidentale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!