Lucian Popa, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, a expus raportul de activitate pe anul trecut şi a anunţat priorităţile pentru anul acesta. „2016 a fost un an dificil”, a evaluat acesta situaţia, cauza principală fiind procedurile care s-au făcut pentru aducerea Direcţiei înapoi în structura Primăriei.
Din parcări
Popa a spus că, faţă de anul anterior, în 2016 a crescut valoarea veniturilor totale ale DPI: în 2015 Direcţia a încasat 25.706.322 lei, iar în anul 2016 26.479.510 lei. O bună parte din aceste venituri a fost obţinută prin intermediul Serviciului Parcări, iar evoluția comparativă a acestor venituri arată că anul trecut au crescut semnificativ veniturile realizate din parcările cu telefonul mobil (cu 31%), abonamente parcări de domiciliu și din tichetele de parcare la parcările supraetajate. „Strategia pe care ne-o propunem să o realizăm pentru următorii ani este o consolidare și eficientizare a acestor servicii de parcare, astfel ca toate veniturile să le reinvestim în parcările din Oradea. În următorii trei ani, Municipalitatea dorește să realizeze încă cel puțin două parcări supraetajate, pe strada Voința și în apropierea Spitalului Militar”, a declarat directorul.
De altfel, abia anul trecut a început să fie oarecum rentabilă parcarea etajată de pe strada Tribunalului, iar taxarea în parcarea etajată din Rogerius va începe din 1 martie.
Neterminat
Între priorităţile acestui an, Popa a insistat pe reabilitarea faţadelor clădirilor-monument şi lucrări de reparații capitale și investiții în școli și grădinițe.
În lista de reparaţii capitale şi investiţii în lucru în 2016 figurează şi refacerea Cinematografului Transilvania din Piaţa Ferdinand. Valoarea contractului semnat cu Constructorul Sălard este de 5,3 milioane de lei, din care s-a decontat anul trecut lucrări în valoare de peste 240.000 de lei. Restul lucrării rămâne sub semnul întrebării, sub aspectul unui termen de finalizare. „Priorităţile sunt altele. Nu se vor opri lucrările, vor fi alocări şi pentru această lucrare, dar numai în măsura posibilităţilor”, spune Popa.
Alte lucrări care continuă în acest an, cu şanse simţitor mai mari de a fi terminate în viitorul apropiat, sunt la Palatul Vulturul Negru, pe Republicii nr. 13, Palatele Stern, Apollo sau Moskovits.
Alte lucrări de amploare sunt prevăzute la unităţi de învăţământ, precum: reparaţii capitale şi refacerea canalizării pluviale la Grădiniţa 53 – 1,3 milioane de lei, reparaţii capitale la instalaţiile electrice şi sanitare şi refacerea faţadei la Şcoala 11 – 700.000 de lei, reparaţii capitale la cele două imobile ale Liceului de Artă – 800.000 de lei, lucrări de peste 1,8 milioane de lei la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, reparaţii capitale la Colegiul Naţional Iosif Vulcan – 1,5 milioane de lei sau reparaţii capitale şi asfaltarea curţii la Colegiul Naţional Mihai Eminescu – 1,25 milioane lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!