Primăria dă terenul, dezvoltatorii au un termen strâns să ridice toate blocurile la care se angajează. Ulterior, preţul locuinţei e reglat de piaţă şi de dorinţa dezvoltatorilor de a nu rămâne cu banii blocaţi în construcţii. Schema pare simplă şi eficientă, contează ca părţile să se ţină de ea cu stricteţe. După cvasi-eşecul social al cartierului Luceafărul – proiect social eşuat în lux, Primăria îşi anunţă disponibilitatea pentru construirea unui cartier de aproximativ 800 de locuinţe pe un teren din zona Cimitirului, încadrat de strada Ceyrat, Peţa şi fosta pepinieră. „Oferim amplasamente pentru Ministerul Dezvoltării, pentru Compania Naţională de Investiţii, să mai construiască trei blocuri ANL, de 180 de apartamente, în anii care vin. Acestea ar avea regim de înălţime 3 etaje plus mansardă şi ar fi situate lângă Peţa”, zice primarul Ilie Bolojan.
Parcelarea terenului mai prevede 20 de tronsoane de blocuri noi, cu aproximativ 728 de apartamente, cu patru sau trei etaje. Cinci partere dinspre strada Ceyrat sunt prevăzute ca spaţii comerciale. Bolojan speră că aceste locuinţe să stabilizeze navetiştii în oraş.
Edilul spune că se vor organiza licitaţii astfel încât parcelele să nu ajungă la un unic dezvoltator. Condiţiile ar fi obţinerea autorizaţiei de construire în şase luni de la câştigarea terenului şi, în maxim doi ani, să termine lucrările. Până la terminarea lucrărilor, Primăria se angajează să termine utilităţile. Din 10 hectare de teren, două sunt prevăzute ca zone verzi plus şcoli sau grădiniţe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!