Conducerea CS Crișul a susținut ieri o conferință de presă, cu referire la activitatea secției de polo în sezonul recent încheiat. Au fost prezenți directoarea clubului, Pető Dalma, expertul sportiv Cosmin Goina, precum și antrenorii și căpitanii echipelor clubului: Marcel Hasas și Vekerdi Ladislau (seniori, juniori I și juniori II), Ciprian Câmpianu (juniori III), Nicolae Diaconu și Fejér Iván (copii U 13 ani), Dorin Sava (junioare U 17 ani), respectiv Maximilian Costa (căpitan seniori), Patrick Dumitru (căpitan juniori I), Luca Puie (căpitan juniori II), Cosmin Popa (căpitan juniori III), Boros Dávid (căpitan copii) și Nagy Debóra (căpitan junioare).
Reorganizare
Directoarea Pető Dalma a prezentat bilanțul secției, cuprinzând trei titluri naționale, la juniori III, copii U 13 ani și junioare U 17 ani. „Am reorganizat activitatea secției, cu unii antrenori noi, iar rezultatele s-au văzut. Am pus în prim plan și am susținut echipele și jucătorii clubului, am avut întâlniri cu președintele și vicepreședintele FR Polo, Alexandru Matei, respectiv Cosmin Radu, cu ministrul Edwárd Novák. Ultimii doi au fost în vizită la clubul nostru”, a declarat Pető Dalma. Aceasta a subliniat faptul că pe lângă buget, secția de polo a beneficiat de o sumă suplimentară de 83.903 lei, provenită din sponsorizări, atrasă prin eforturile expertului sportiv Cosmin Goina.
[eadvert]
„La Oradea se vorbește limba polo. Sponsorii din acest sport sunt puțini, dar cu sprijinul unor oameni inimoși din oraș, am reușit să atragem această sumă, fără de care nu am fi putut încheia campionatele. La categoriile mici de vârstă, federația a mărit numărul turneelor finale, iar acest fapt ne-a cauzat deplasări și cheltuieli suplimentare, cu o mare presiune asupra bugetului. Am încercat să eficientizăm activitatea tuturor echipelor. La feminin, am renunțat la echipa de junioare III, deoarece am constatat o anume lipsă de seriozitate și de implicare. Consider că rezultatele înregistrate sunt bune. Există unele sincope la juniori II și juniori I, datorită faptului că am pierdut mulți jucători la aceste categorii de vâstă în ultimii ani. Vom reface treptat toate generațiile, sunt convins că ne aflăm pe un drum bun”, a afirmat Cosmin Goina.
Program infernal
Toți antrenorii prezenți au scos în evidență dificultățile provocate de indisponibilitatea Bazinului Olimpic „Ioan Alexandrescu”, pe parcursul ultimilor doi ani. „Ne-am confruntat cu mari dificultăți privind programarea antrenamentelor. Toate echipele au fost înghesuite la vechiul bazin acoperit, având prioritate seniorii de la CSM Oradea. Formațiile de juniori au fost nevoite să se antreneze de multe ori doar patru zile pe săptămână, unele de la ore imposibile, doar pe jumătate din bazin. De exemplu, de la ora 21:00 seara, până la ora 23:00. Sunt copii care se pregăteau pentru examene de capacitate sau bacalaureat, vă dați seama ce randament mai puteau avea acești jucători, cu un astfel de program. Ne-am confruntat cu dificultăți și probleme strigătoare la cer. În polo, dacă nu faci antrenamente zilnice, nu ai cum să realizezi performanțe. Și totuși, am avut rezultate bune la trei categorii de vârstă, unde am devenit campioni”, a explicat antrenorul Ciprian Câmpianu. „Într-o seară, am numărat nu mai puțin de 88 de copii care se pregăteau în același timp în bazin. Vă dați seama că este un lucru absolut anormal, care nu mai poate continua așa prea mult timp”, a completat Cosmin Goina.
În nefericire, lucrările la Bazinul Olimpic nu sunt încă finalizate și se pare că nici nu vor lua sfârșit prea curând.
Pierderi de jucători
Cosmin Goina și Ciprian Câmpianu s-au referit apoi la problema pierderilor de jucători. „Din păcate, clubul nostru se mai confruntă cu o problemă majoră, plecarea multor jucători în Ungaria, unde condițiile oferite sunt net superioare, sau la echipe din București. De la 15-16 ani, cei mai buni juniori sunt ofertați de cluburi maghiare și mulți dintre ei pleacă, ajungând să performeze în țara vecină. Este o situație pe care noi nu avem cum să o gestionăm. Am pierdut cel puțin cinci-șase jucători în ultimii doi ani”, a afirmat antrenorul Ciprian Câmpianu. JB – G.N.
FOTO: GAVRIL NUȚIU
Trimite articolul
XMultumim echipei din primarie “Asfalt&Beton” pentru aceasta dezvoltare a Vienei de pe Cris. Sportul, cultura, arta, universitate, etc le lasam pentru altii. Un oras fenomenal ca PR si marketing verbal si foarte agresiv promovat pentru a spala pe creier toti naivii. Nu avem nimic pentru a depasi nivelul entry level in favoarea oradeanului platitor de taxe groase. Vezi si marele presedinte de la CSM – “marele baschetbalist” pe cand Antonio Alexe & Company ducea echipa in spate. Toti vin si se plang, toti vin si justifica incapacitatea de progres, important ei sa fie mufati la banii publici si interesele de grup. Bravo acestori copii, familiilor sponsori, bravo celor implicati si care vor sa schimbe ceva si un o mare “PUIE” povestitorilor si capuselor ce ne conduc uitand ca totul incepe de jos in sus si nu de sus in jos ca in prezent. Investiti in copii, in juniori, in infrastructura sportiva si nu platiti mercenari din banii plublici doar pentru a avea rezultate artificiale pentru a da bine pe sticla.
-
Totul e pentru turism. Ei sunt de alta parere. Daca nu iti place poti sa pleci, sa te muti in alte orase, unde ai sport, educatie, universitate, arta, cultura. Noi nu avem nevoie de astea, astea costa, bani aruncati. Conteaza ca ne dezvoltam si dezvoltarea costa. Vorba lui Bolojan, cine nu se adapteaza vietii in oras e liber sa plece. Oradeanul prefera sa se demoleze teatrul, sau parcul, sau casa vecinului doar sa i se faca parcare. Oradeanul vrea centura, nu sport sau facultate. Oradeanul prefera salar minim doar ca sa avem centrul frumos sa ne laude turistii. 90% din oradeni vor ce le ofera Bolojan. Dac nu-ti place Clujul e aproape, cel fara centura.