Salubrizarea Oradiei pentru viitorii ani, adică un contract de peste 500 milioane de lei, este miza celei mai disputate licitaţii pe care o gestionează, la ora actuală, Primăria Oradea.
Licitaţia este suspendată pentru a doua oară, în aşteptarea unui punct de vedere din partea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Primăria a descalificat oferta celor de la Polaris pentru că, spune viceprimarul Florin Birta, compania nu a putut prezenta documente din care să reiasă că a avut contracte executate, în valoare de cel puţin 180 milioane de lei fără TVA.
Vicele spune că firma constănţeană a pus în ofertă, ca documente justificative, „facturi emise” către primăriile Constanţa sau Mangalia. Unele dintre facturi au însă ca obiect deratizarea sau dezinsecţia, iar acestea nu se încadrează în obiectul licitaţiei de la Oradea, care se referă la salubrizare şi deszăpezire.
În adresa trimisă de municipalitate către CNSC, se arată că Polaris a pus la socoteală şi facturi emise către Primăria Mangalia, dar respinse la plată sau neachitate, fără justificare.
Comisia de jurizare din cadrul Primăriei Oradea nu a luat în considerare aceste documente justificative. Fără acestea, Polaris Constanţa nu a făcut pragul minim şi a fost descalificată.
Firma a contestat la CNSC descalificarea şi, spre surpriza edililor orădeni, a primit câştig de cauză.
„Am primit informaţia că li s-a admis contestaţia, aşteptăm acum motivarea deciziei. În funcţie de aceasta, avem două variante: ori mergem înainte cu evaluarea ofertelor celor două firme, ori atacăm decizia CNSC la Curtea de Apel”, ne-a declatat viceprimarul Birta.
Licitaţia pentru salubrizarea municipiului a fost lansată anul trecut, după ce primarul Ilie Bolojan a insistat pe lângă Consiliul Judeţean să încredinţeze Primăriei Oradea această procedură. Asta în contextul în care ADI Ecolect, entitate a CJ Bihor, avea misiunea de a desemna operatorii de salubritate pentru toate zonele judeţului.
Termen prelungit
La începutul acestui an, executivul local a stabilit un act adițional la contractul de delegare a gestiunii salubrizării cu RER VEST, pentru prelungirea perioadei cu maximum 2 ani, de la 23 ianuarie 2020 până la 23 ianuarie 2022. În proiectul de hotărâre al CL Oradea, se arată că prelungirea va înceta de drept, în cazul în care licitația aflată în derulare va desemna un câştigător înaintea expirării termenului de doi ani.
Pachetul licitat are, de fapt, trei componente distincte: salubrizarea stradală şi deszăpezirea, servicii plătite direct de Primărie, respectiv salubrizarea menajeră, achitată de populaţie către RER, cu implicarea Primăriei doar pe partea de control a calităţii și de verificare a reclamaţiilor.
RER Vest va aduna gunoiul și în localitățile din jurul Oradiei
Trimite articolul
Xcnsc=udmr=psd = mizerii! Subordonat ani de zile camarilei udmr sub aripa psd cnsc a “daruit” pe spranceana baciului kiss lucrari firmelor din ungaria+selina+constructorul salard firme sub aserivite concubinajului din cj intre udmr si psd! asa ca nu ma mira faptul ca aceasta mizerie (udmr) hotaraste in favoarea camarilei udmr-psd impotriva intereselor pmo.
-
Mai tiute, tu ai citit articolul?Ma indoiesc,nu esti in stare.
Polaris l-a mituit pe mazare cu 7 milioane de euro, sa castige licitatia din constanta, deci e clar cum castiga aceasta firma licitatiile.
Unde sunt licitatiile trucate ale lui Ionel Ban? DNA sa intre pe fir!!!
Vii aia din Constanta sa ridice gunoiul din Oradea ? Ceva dubios……..De unde atatea utilaje ? Si ce se intampla cu RER-ul care a investit mult ? CNSC doar pune piedici…….
-
Ce s-a intamplat si cu Urbana, dupa ce diliul sef a ,,pariat” pe rer!
toti patronii gunoieri din tara sunt multimilionari pe seviciile prestate care sunt la preturi f. mari de 10-11 lei in oradea pe luna, aceste servicii nu merita nic3 lei, pentru 4 tomberoane pe care le ridica incaseaza cam 20 de lei ceea ce e foarte mult la volumul de munca infim pe cae-l fac,.Eeste ridicol ca patronii gunoieri sa fie multimilionari pentru o munca de doi lei incaseaza 2 de lei /abonat ceea ce este f. mult ei incaseaza anual zeci de milioane de euro pe o prestatie de doi lei.
Ia- mă și du-mă cu taxiul că mãturi bani să-ți scumpesc birul.
Eu sunt foarte multumit de activitatea RER VEST, i-am apreciat , si-au dovedit profesionalismul de-a lungul timpului. Au investit mult in utilaje dar si in pregatirea-educarea personalului. De ce sa-i schimbam cu niste necunoscuti ce vin de la sute bune de kilometri si ar avea nevoie de adaptare-investitii-recrutari de personal, proces de durata , riscant ?