Elevii liceului au contribuit activ la acest proiect global, implicându-se în identificarea cauzelor și efectelor schimbărilor climatice, dar și în acțiuni concrete pentru protejarea mediului. Printre activitățile realizate se numără igienizarea, plantarea de copaci și monitorizarea amprentei de carbon prin aplicația Earth Project, toate acestea având scopul de a promova un mediu mai curat.
În data de 7 noiembrie, proiectul a ajuns la final, iar elevii liceului au participat la o întâlnire virtuală importantă, răspunzând la chestionare și ascultând vorbitori de marcă din diverse domenii, inclusiv Prințesa Esmeralda a Belgiei, fostul președinte Mary Robinson, actori și artiști precum Shailene Woodley și Whoopi Goldberg, specialiști în climă și chiar astronauți ca Nicole Stott și Rick Davis.
Proiectul Climate Action, organizat de educația non-profit Take Action Global (TAG), a reunit, în luna octombrie, un număr record de peste 5 milioane de tineri din 172 de țări, cu vârste cuprinse între 5 și 22 de ani. Mișcarea virtuală, susținută de organizații de renume precum WWF Internațional, NASA și Națiunile Unite, a încurajat studenții să devină activiști pentru schimbările climatice și să ia măsuri pentru protejarea planetei.
„Acum, la al cincilea an, CAP se mândrește cu susținerea liderilor mondiali și a experților în mediu precum Dr. Jane Goodall, Președintele Mary Robinson a Irlandei și astronautul Leland Melvin”, informează Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Oradea, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.
În edițiile anterioare, CAP a înregistrat acțiuni semnificative, cum ar fi plantarea a peste 2 milioane de copaci și documentarea a peste 72.000 de acțiuni pentru reducerea carbonului, toate înregistrate prin aplicația EarthProject.
„Schimbările climatice necesită o acțiune globală, iar tinerii sunt lideri în acest demers”, a declarat dr. Jennifer Williams, co-fondator Take Action Global. “Acești tineri nu doar că învață despre schimbările climatice, dar sunt activ implicați în crearea unui viitor sustenabil”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!