Casei Judetene de Pensii Bihor i-au fost repartizate 62 bilete de tratament aferente seriei numărul nouă. Astfel, începând cu data de 24.06.2020 bihorenii pot solicita să meargă la tratament în staţiunile Băile 1 Mai, Covasna şi Moneasa.
Biletele se pot ridica de la sediul instituţiei zilnic, conform programului de lucru, după cum urmează: luni- joi între orele 8:00-16:00 iar vineri între orele 8:00-13:00.
Acordare
Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 347/05.02.2020 al preşedintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist, în original şi în copie, document care se va prezenta la eliberarea acestuia. Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoțitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea, însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.
Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțiți, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare.
Conform directoarei Casei Judeţene de Pensii Bihor, Andaluzia Coraş, biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice.
Trimite articolul
Xla Casa de pensii Oradea lucram ca sclavii pentru analiza dosarelor de pensionare, suntem prea putini fata de cat este necesar, directoarea stie, dar e ocupata cu barfele prin institutie, la fel stiau si directorii dinainte. nu este normal ca angajatii sa duca acasa dosarele pensionarilor si sa calculeze si dupa program stagiile de cotizare si punctajul obtinut, numai pentru ca nu facem fata in cele 8 ore la miile de dosare care ne vin in fiecare luna. de ce nu se face ceva legat de asta? directorii isi iau leafa politic, fara sa aiba notiuni minime de management., iar noi, fraierii lucram cate 60-70 ore/sapt. ca sa fie ei multumiti.