Comitetul permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală (SCFCAH), prezidat de Comisia Europeană a votat luni, 10 martie, autorizarea folosirii bicarbonatului de sodiu, ca ingredient în prepararea tradițională a micilor.
“Votul de astăzi arată că atunci când există argumente, atunci când există o bună coordonare între industrie și autoritățile responsabile la nivel național și european, rezultatele sunt pozitive. Mă bucur că serviciile Comisiei europene, în special Direcția Generală pentru Sănătate coordonată de colegul meu Tonio Borg, au tratat cu atenție o problemă atât de importantă pentru cei de acasă și că, după întâlnirea de pe 20 februarie, s-au mobilizat într-un timp foarte scurt pentru a pune cererea României din nou pe agenda comitetului. Decizia de azi înseamnă nu numai că micii românești pot fi produși în continuare după rețeta tradițională, dar pot fi și exportați pe piața europeană”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, românul Dacian Cioloș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!