Micuţa se grăbea să ajungă la mama ei şi, din pricina nesăbuinţei caracteristică vârstei, nu s-a asigurat suficient de bine, fiind surprinsă de o maşină, chiar în zona trecerii de pietoni din faţa şcolii.
De veghe
Recent, o altă elevă de gimnaziu a fost lovită de o maşină când ieşea de la şcoală, şoferul fugind de la faţa locului.
Problema accidentelor din faţa unităţilor de învăţământ ar putea fi rezolvată, în opinia unor directori de şcoli şi alte cadre didactice, dacă nu s-ar permite parcarea niciunei maşini în faţa unităţilor de învăţământ şi dacă la orele de vârf poliţiştii ar fi prezenţi prin preajma şcolilor şi grădiniţelor.
La Oltea Doamna de pildă, sunt doi poliţişti „de veghe”, dar aceştia stau „plantaţi” mai mult în faţa sediului Poliţiei Bihor, din Parcul Traian şi în faţa Baroului de Avocaţi şi mai puţin în faţa şcolii.
La alte unităţi de învăţământ din Bihor, inclusiv din Oradea, nu este nici măcar zebră, copiii fiind şi mai expuşi accidentelor.
Soluţia
Directorul de la Oltea Doamna, prof. Mircea Mitran, crede că astfel de accidente se produc din cauza şoferilor care îşi parchează maşinile în faţa şcolii şi obturează vizibilitatea celorlalţi şoferi din trafic. Cum puştii de clasa primară şi gimnazială sunt mici de înălţime, şoferii din trafic nu prea au cum să-i vadă dincolo de maşinile parcate. Directorul ne-a spus că în zadar paznicul şcolii îi roagă pe şoferi (care nu sunt nici părinţi şi nici cadre didactice ale şcolii) să nu parcheze în faţa unităţii fiindcă se alege doar cu înjurături. Prof. Mitran vrea să trimită din nou sesizări la Primăria Oradea şi Poliţie, în speranţa că se va interzice parcarea în faţa şcolii, pentru ca şoferii care trec prin faţa unităţii să aibă vizibilitate mai bună şi să poată opri la timp în caz că văd că le sare în faţă câte un puşti.
Fetiţa accidentată marţi în faţa la Oltea Doamna a suferit un şoc puternic, dar din fericire are leziuni mici şi medii şi rămâne sub supravegherea medicilor.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!