Peste 200 milioane de lei au fost viraţi în contul Direcţiilor Agricole Judeţene. Banii reprezintă plata beneficiarilor înscrişi în programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I.
Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia sunt susținuți producătorii agricoli din România, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producţia autohtonă, începând din luna mai şi până în decembrie.
Sprijin
Pentru obținerea sprijinului financiar, cultivatorii de tomate în spații protejate înscriși în program, trebuie să indeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minim 1.000 de mp, marcată corespunzător; să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp; să fie înregistrat în evidențele Registrului Agricol în a cărui rază administrativ teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spații protejate în anul de cerere și să facă dovada producției realizate, prin documente justificative privind comercializarea producției (file din carnetul de comercializare, respectiv facturi fiscale).
Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 13.991,4 de lei/beneficiar/an, care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 de euro/beneficiar/an.
Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente.
Banii reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă, pe durata Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, în anul 2019, după îndeplinirea obligațiilor legale prevăzute.
Citiți principiile noastre de moderare aici!