PNL este pe-o mână cu PSD, pentru că s-a înţeles cu partidul roşu pe legea finanţării partidelor politice şi a acceptat primari într-un singur tur. De asemenea, Iohannis şi PNL nu vor, de fapt, adoptarea legii votului prin corespondenţă. Apoi, PSD prezită un deficit major de democraţie şi chiar un pericol pentru democraţia românească. Acestea sunt credinţe enunţate de către preşedintele PMP, Eugen Tomac, la Oradea, chiar de Ziua Oradiei. Potrivit lui, Iohannis şi PNL mimează voinţa adoptării legii votului prin corespondenţă, deoarece se gândesc la o viitoare guvernare alături de UDMR, formaţiune ce ar fi dezavantajată la procente, dacă românii din străinătate ar vota masiv, prin corespondenţă. Această lege a fost promovată în Parlament chiar de către Tomac şi nevotată de către PNL.
„PNL nu a votat niciodată în Parlament atunci când în plen sau în comisii s-a dezbătut legea votului prin corespondenţă. Şi mă uit mirat când văd că azi fac o grevă japoneză privind nevotarea legii votului prin corespondenţă”, arată Tomac, un lider politic în vârstă de doar 34 de ani, bucuros că Băsescu s-a înscris, în sfârşit, în Mişcarea Populară şi va reseta, astfel, scena politică românească. „Votul prin corespondenţă are un proiect de lege elaborat împreună de specialişti din Ministerul de Interne, de Externe şi de la Autoritatea Electorală Permanentă. Singurii care au votat împotriva legii prin corespondenţă au fost parlamentarii PNL şi PSD”, afirmă Tomac, cel care are o părere şi despre legea anti-defăimare, iniţiativa lui Dragnea, care a trecut de Senat. „În PSD a fost un referendum pentru Dragnea”, crede Tomac, cel care cataloghează PSD ca fiind continuatorul PCR”. Toate acestea sunt credinţele lui Eugen Tomac, preşedintele PMP, cel care se bucură că Traian Băsescu s-a înscris în Mişcarea Populară, pentru „a reseta”, astfel, clasa politică românească.
„Să fiu anchetat!”
„Legea dlui Dragnea denotă o democraţie prost înţeleeasă sau cum poţi să le arăţi românilor cum îţi pasă de viaţa lor, încercând să le îngrădeşti un drept pe care l-au obţinut foarte greu. Legea anti-defăimare este un atentat grav la democraţie. Libertatea de exprimare este unul dintre pilonii de bază care definesc o societate democratică. Această încercare de a legifera un mod de acţiune şi a încerca să se creeze un cadru prin care oamenii, pur şi simplu să fie speriaţi atunci când rostesc anumite cuvinte cu trimite la conducători, sună a legi elaborate în Epoca de Aur. Eu înţeleg subtilitatea cu care au scris această lege, încercând să mimeze că se gândesc la persoanele din alte culte, sau cele cu dizabilităţi. În această ţară, sunt destule prevederi legale pentru combabeterea discrimării. Abia aştept ziua în care aştept să fiu anchetat pentru că am spus că Victor Ponta este un plagiator dovedit. Sau că în fruntea Stângii româneşti se află un om condamnat pentru fraudă electorală.Societatea românească trebuie să înţeleagă prin ce chinuri trece democraţia românească şi să ia atitudine”.
În privinţa organizaţiei PMP Bihor în epoca post-Marton, post-Meze şi post-Borza, atât Tomac cât şi vicele Gurzău s-au arătat încrezători, însă au vrut să precizeze că Mişcarea este dschisă oricui, de dreapta sau se stânga, indiferent că a mai făcut sau nu politică.
Citiți principiile noastre de moderare aici!