Marţi, 11 martie, Pater a organizat la Casa de Cultură a Municpiului un eveniment dedicat educaţiei non-formale şi voluntariatului.
La eveniment, au vorbit Constantin Bungău, rector al Universităţii din Oradea – reprezentant al sectorului public, din partea mediului privat a fost prezentă Emilia Bradea, expert resurse umane al RoMarketing, iar sectorul nonprofit a fost reprezentat de către Alexandra Roșioară, responsabil național de programe pentru seniori în cadrul Organizația Națională Cercetașii României. Dezbaterea a avut loc în prezența mai mulor reprezentanți ai câtorva dintre cele mai active ONG-uri studențești și de tineret locale, printre care: ELSA Oradea, AIESEC, Cercetașii României sau Rotaract Club Oradea.
Invitații au salutat noua formă a Legii voluntariatului și faptul că aceasta va recunoaște într-un mod legal și cu documente justificative, experiența dobândită prin voluntariat iar în acest fel companiile vor putea identifica mai ușor competențele viitorilor angajați. Cu această ocazie, studenții și tinerii prezenți au putut afla informații despre modul concret în care își pot include în CV toate aceste aptitudini dobândite în cadrul activităților de voluntariat, pentru a ieși în evidență în fața angajatorilor.
Rectorul Contantin Bungău a prezentat programul implementat de anul trecut de către Universitate, prin intermediul căruia orice student care face voluntariat în cadrul universității sau al unei organizații nonprofit partenere, va primi 5 credite suplimentare care vor fi incluse în foaia matricolă. De asemenea, rectorul a făcut apel către asociațiile studențești și cele nonprofit să participe la implementarea acestui program, încheind parteneriate cu Universitatea Oradea pentru a putea oferi voluntarilor recunoașterea activității acestora prin intermediul creditelor suplimentare.
Pater şi Sas, în semifinale
În competiţia din interiorul PNL, ajunsă în faza competiţiei au mai rămas 40 de tineri membri. Între ei, doi orădeni: Bogdan Pater, care a adunat 840 de voturi, ocupant al locului 14, ca număr de voturi, dar şi Anca Sas, votată de 592 de persoane, locul 21, după numărul voturilor primite online. Competiţia a trecut de faza voturilor online, iar în această perioadă candidaţii trebuie să organizeze evenimente locale. Ulterior, în perioada 21 – 23 martie, fiecare în parte va susţine un interviu în faţa unei Comisii de jurizare, după care, în 30 martie, vor fi anunţaţi cei 20 de finalişti. Marea finală „10 pentru Europa” va consta într-un eveniment concurs, ce va fi ţinut la Bucureşti, în 5 aprilie.
Potrivit concursului, toţi cei 40 care au rămas în concurs până la această oră vor fi coopotaţi în echipa „Liberali pentru Europa”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!