Acţiunea are loc în perioada 23 iunie- 1 august şi se desfăşoară în trei module a câte două săptămâni.
Aflată la a doua ediţie, şcoala de vară organizată de Universitatea Emanuel din Oradea în parteneriat cu Asociaţia ProLearning vine în întâmpinarea copiilor cu un program nou şi atractiv, menit să aducă un plus de cunoştinţe, zâmbet şi înţelepciune tuturor celor care l-au ales.
„Timp de şase săptămâni, vă invităm să ne călcaţi pragul, să ne bucurăm împreună cu cei mici de un timp de vacanţă în care să reuşim să armonizăm pe deplin odihna şi relaxarea cu o gamă largă de activităţi educative, activ-participative. Programul acestei veri vă vine în întâmpinare cu un alai de surprize. Vă dezvăluim doar una dintre ele: timp de două săptămâni vom avea alături de noi o echipă de profesori din Texas, SUA!”, spune Oana Brândaş, organizator.
„În acest an lecţiile se vor preda şi prin intermediul unor lecţii-spectacol de muppets plus multe, multe alte lucruri noi. În cadrul taberei funcţionează un atelier de pictură şi de crafts. Prin rotaţie, câte două grupe de copii îşi pun zilnic acolo la încercare creativitatea. Fiecărei zile de tabără i se va consacra o anumită tematică generală. În funcţie de nivelul de vârstă şi de pregătirea anterioară a copilului, tematicile vor fi în aşa fel adaptate încât să satisfacă cerinţele specifice fiecărui nivel de pregătire în parte. Ca atare, complexitatea abordărilor variază în funcţie de aceste criterii.
Invitaţi speciali
Fiecărei zile i se vor consacra două activităţi de învăţare a limbii engleze. Una în prima parte a programului şi alta, de consolidare, în a doua jumătate. Aceste activităţi de învăţare a limbii engleze vor fi intercalate, potrivit planificării, cu alte tipuri de activităţi legate de tema zilei: activităţi muzicale zilnice, activităţi sportive, ateliere de pictură şi de crafts, jocuri şi concursuri „Ştiaţi că?”, lecţii de bune maniere. Dorinţa noastră este de a face din fiecare zi o surpriză. „Vom avea invitaţi speciali care vor aduce un plus de savoare şi diversitate întregului program. Foarte mult se va insista pe interacţiune, pe munca/lucrul pe echipe, motiv pentru care şi mobilierul din săli este aranjat în aşa fel încât să faciliteze desfăşurarea acestor activităţi. Copiii vor fi mereu încurajaţi să vorbească în public (în faţa clasei), să îşi susţină şi să-şi motiveze punctul de vedere. În unele zile, copiii vor fi provocaţi să lucreze şi la unele proiecte comune. În fiecare zi de vineri se va face o recapitulare generală a tuturor lecţiilor, cântecelor, poeziilor învăţate în zilele anterioare”, spune profesorul Oana Brândaş. Copiii primesc în fiecare zi un meniu homemade pregătit de Mama Jeni. Organizatorii şi-au propus calitatea, nu cantitatea în cadrul taberei, de aceea au trebuit să limiteze numărul de locuri şi să facă faţă unei avalanşe de înscrieri. „Luăm în considerare să mai facem o grupă pentru vârsta 6-7 ani. Sunt cele mai multe cereri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!