Imaginea centrală a cărţii o reprezintă portretul unui dascăl restituit prin memoria afectivă a autorilor şi oferit ca model cititorilor care îşi caută reperele sau îşi creionează destinul. Evenimentul s-a constituit prilej pentru o activitate interactivă la care elevii au fost solicitaţi să răspundă unor întrebări precum: Ce înseamnă să fii altfel? Ce înseamnă să fii autentic? Ce poţi face cu o carte? Ce poate învăţa un elev de la profesorii săi?
Instituţia şcolară a fost reprezentată de conducere şi de cadre didactice ale liceului – gazdă, de Carpăn Anca, dir. adj la LT „ Onisifor Ghibu”, de bibliotecar Livia Meşter şi prof. Ecaterina Moga de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” şi Florica Orţan de la DPPPD Oradea, care a asigurat caracterul universitar al momentului.
Încercând să răspundă la întrebarea- Cine a fost acest dascăl încât să i se dedice o carte?, coordonatoarele au lansat potenţialilor cititori provocarea de a păşi pe tărâmul fermecat altfel, unul al valorilor autentice, al asumării răspunderilor şi al responsabilităţii, opus non-valorii, inculturii şi superficialităţii; un îndemn la identificarea potenţialului nostru creator al fiecăruia şi exploatarea lui maximală. În acest spirit, au fost recompensate două eleve ale liceului, respectiv Gheţe Adriana ( cls. a XII-a şi Diana Chirilă, cls a VIII-a) cu diploma de onoare „Emil Cosma”, fiind apreciate atât pentru rezultate deosebite, cât mai ales pentru atitudine altfel, evidenţiată în implicarea în activităţi extracurriculare şi iniţiative inedite.
Citiți principiile noastre de moderare aici!