Sala de festivități a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea, a fost plină marți, 29 noiembrie cu prilejul manifestărilor prilejuite de 1 Decembrie – Ziua Națională a României. La eveniment au participat reprezentanți ai elevilor din toate clasele de liceu și gimnaziu a unității de învățământ. „Lăzăriștii” au marcat sărbătorirea Zilei Naționale pornind de la personalitatea lui Aurel Lazăr, având în vedere că liceul îi poartă numele marelui patriot local și național.
Activitatea a fost pregătită de elevii claselor a XI-a D, a X-a D și a X-a C, coordonați de profesorii Livia Ghiurcuța, Olga-Valentina Drăgan, respectiv Violeta Fetea. Având în vedere că orașul Oradea a avut rolul său bine determinat în ce privește Marea Adunare de la Alba Iulia, au fost pregătite prezentări cu cele mai importante momente care au marcat anul 1918.
Astfel, au fost prezentate momente din viața și activitatea dr. Aurel Lazăr (Silviu Șușman și Alexandra Lazăr din clasa a XI-a D), despre Declarația de la Oradea a vorbit eleva Diana Crupca (clasa a XI-a D) iar despre Unirea de la 1918, elevul Daniel Pințiș.
Cu prilejul acestui eveniment a fost lansată și noua ediție a „Foii de istorie” în care s-au punctat cele mai importante evenimente legate de participarea României la Războiul pentru reîntregire națională și importanța anului 1918. „Foia de istorie” este un ziar pentru minte, suflet și literatură, coordonat de profesorii Livia Ghiurcuța, Olga-Valentina Drăgan și Violeta Fetea.
Elevii, Olivia Vesa, Andrei Sturzu, Giacomelli Vanessa și Filep Fatima, au recitat poezii, creații proprii, închinate Marii Uniri. Un grup de elevi din clasa a X-a D au realizat o frumoasă expoziție de desene având ca temă Ziua Națională.
Echipa de teatru a școlii coordonată de profesorii Laura Lup și Elena Dumitraș au prezentat sceneta „Decembrie 18 bis”, iar la chitară și vocal, elevi ai școlii din clasele IX-XII au interpretat cântecul „Treceți batalioane române Carpații”.
Elevii Cătălin Bulgaru (voce) și Rareș Neaga (saxofon) au completat momentul artistic prin interpretarea unor piese din folclor specifice momentului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!