Liceul orădean „Aurel Lazăr” a găzduit joi o nouă etapă a colaborării cu Liceul Teoretic „Petofi Sandor” din Săcueni în cadrul unui proiect ce pune accent pe dezvoltarea personală a elevilor. Spre deosebire de anul trecut, când echipele au fost din fiecare liceu separat, anul acesta acestea au fost mixte tocmai pentru a favoriza colaborarea cu ajutorul diferitelor mijloace de comunicare: facebook, skype, etc.
Proiectul de joi a constat în prezentarea a câte unui moment artistic cu un obicei necunoscut din lume, după imaginaţia fiecărei echipe în parte, fără a fi specificată modalitatea de prezentare.
Pe locul I s-a clasat echipa formată din Nicu Matis, Paul Moza, Delia Bogdan, Renata Dudas şi Veronika Hover care au prezentat obiceiuri de nuntă din mai multe ţări.
Pe locul II s-a clasat echipa elevilor Victor Savu, Andrada Tarce, Andreea Lavinia Vărăşteanu, Teodora Morar şi Teodor Kulcsar care au pus în scenă o mini-piesă despre adoptarea ceaiului cu lapte la Curtea Regală a Angliei.
Locul III şi l-au adjudecat Denis Trif, Andreea Raota, Alin Stfancsik, Alexandra Sarkanz şi Dora Orsolya Felhosi care au dat viaţă unui obicei german de Crăciun care constă în ascunderea unui castravete în brad iar copilul care îl găseşte are noroc în anul care vine. Alte două echipe au fost recompensate cu menţiuni.
Facebook cu măsură
Absolvent lăzărist şi ajuns dascăl la „Petofi Sandor”, coordonatorul de proiect Tudor Cruceru le-a explicat elevilor adunaţi în sala festivă că „lumea comunică tot mai puţin faţă în faţă”, ajungându-se la probleme de comunicare din cauza excesului de „telefonie inteligentă” şi Facebook.
„Vă felicit pentru că aţi reuşit să comunicaţi direct în cadrul acestui proiect şi în echipele voastre de teatru”, a mai spus Cruceru.
Coordonator de proiect din partea liceului gazdă, profesoara Rodica Turcaş a subliniat exemplul bun pe care îl dă legătura între cele două licee dar mai ales între elevii ambelor unităţi. În proiect mai sunt implicate şi profesoarele Dina Bogdan („Petofi Sandor”) şi Carmen Bubela („Lazăr”), cea care a subliniat că vizitarea Liceului din Săcueni le-a oferit lăzăriştilor ocazia de a vedea o bază sportivă extraordinară precum şi de a se convinge că şi acolo se face şcoală fără a se uita şi de distracţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!