Câteva zeci de orădeni au participat miercuri seara, în Sala Mare, la dezbaterea organizată de Primărie pe tema delimitării zonei unitare de încălzire, în care să opereze doar CET-ul, care ar cuprinde 232 străzi. Discuţiile s-au purtat pe un ton ridicat, interlocutorii deviind des de la subiectul propus spre proiectul de trecere a CET-ului pe gaz. „Primăria trebuie să asigure finanţatorul(proiectului de modernizare a CET-ului pe gaz, n.r.) de o stabilitate a pieţei termiei”, a justificat directorul tehnic Mircea Ghitea demersul.
Un punct de vedere la subiect dar „împotrivă” a oferit Septimiu Nicolaş, vorbitor în numele până acum anonimei Asociaţii Române pentru Protecţia Consumatorului de Energie: „Nu putem să nu remarcăm că nu se ţine cont de strategia europeană de protecţie a consumatorului şi de paragraful 135 din Constituţie care susţine o economie bazată pe liberă iniţiativă şi piaţă concurenţială. Mai spune aici că cei din zona unitară, dacă s-au debranşat, trebuie să se rebranşeze la CET. Pe ce bani? Cu ce justificare legală?”.
„Vreau să-mi daţi dreptul să-mi aleg sursa de energie, lăsaţi-i să vină la noi să alegem noi, dintre gaz, geotermal, panouri solare, curent sau altceva, ce e mai ieftin”, a cerut, mai direct Paşc Ionel, proprietarul unui apartament la bloc.
C.Gh.
Citiți principiile noastre de moderare aici!