Potrivit Consiliului Concurenţei acest lucru se va întâmpla de la 1 mai, iar în perioada următoare vor negocia cu fiecare procesator cu care colaborează, a anunţat, într-un comunicat de presă.
„Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substanţiale, la raft, ale preţurilor laptelui proaspăt, având în vedere că retailerii ne-au confirmat participarea la acordul voluntar. Posibil să dureze câteva zile până când această măsură se va aplica în toate magazinele, ţinând cont că trebuie renegociate contractele cu fiecare producător şi epuizate stocurile existente. Ne aşteptăm că, în cele şase luni, cât este valabil acordul, să crească consumul. În plus, prognozele economice indică faptul că inflaţia se va reduce, iar astfel nu vom mai înregistra creşteri atât de mari ale preţurilor alimentelor”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele autorităţii de concurenţă.
Monitorizaţi
Acordul voluntar între retaileri şi procesatori pentru reducerea preţului pentru laptele proaspăt de consum urmează să se aplice de la 1 mai.
[eadvert]
Astfel, reducerea de cel puţin 20% a preţului la raft se va aplica laptelui de provenienţă românească care costă în prezent peste 7 lei/litru, fără să fie inclus în vreo promoţie, şi se va împărţi între retaileri (minimum 10%) şi procesatori (minimum 10%).
Consiliul Concurenţei precizează că va monitoriza această iniţiativă împreună cu instituţiile responsabile, precum Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, urmând să utilizeze Monitorului Preţurilor la Alimente, platforma online care afişează preţurile produselor alimentare.
În funcţie de rezultatele monitorizării, autoritatea de Concurenţă va discuta cu reprezentanţii Guvernului, pentru a vedea ce măsuri se impun.
Trimite articolul
XAdaosul comercial al vânzătorilor , comercianților, ar trebui limitat la maxim 10%, la noi comercianții sunt niste bișnițari escroci care caută să vândă cat mai scump mărfurile și să le cumpere cat mai ieftin. Prin limitarea adaosului comercial preturile latoate produsele ar revenii la normal.
-
Atunci să fie limitate și salariile și pensiile la max 10% peste salariul minim pe economie. Prin limitarea veniturilor toate lucrurile au “revenii” la “normalul” despre care vorbești. Adică la comunism. Multă sănătate patrioților nostalgici!
Preturile la noi au crescut din cauza nesimțiri comercianților bișnițari ticăloși și nemernici care în săptămâna mare înainte de Paști vindeau in hipermarketuri castraveții cu 14 lei, roșiile cu 20 lei, iar ei busnitari îl cumpărau cu 2 lei, niște ticăloși ordinari , așa procedează patronii îmbogățiți prin preturile umflate și la ei in țările de origine în Franța, Germania, etc. asta nu e economie de piață ci tâlhărirea consumatorilor atât de firmele de stat cât și cele private, a ajuns Romania să aibă cele mai mari preturi din Europa la energie, gaz, combustibili, alimente, s.a., rușine guvernanți incompetenți, plecați naibii acasă că nu faceți nimic pentru țară și cetățenii ei decât pentru voi , familiile voastre, găștile de partid , instituțiile de forță , pensiu speciale abuzive, neavenite pentru nimeni si nici o categorie de de angajați la stat, acești speciali pentru voi au pensii mai mari decât în țările dezvoltate,, va spune UE și BM să desfintati pensiile speciale iar guvernanții in frunte cu Ciucă, budai, ciolacu, Iohannis, și ceilalți le apără cu dinții, zicand că nu sunt pensii speciale ci de serviciu de parcă ar fi contribuit “speciali” ticăloși pentru pensiile nesimțite și grase pe care le primesc, asta este clasa politică eșuată care trebuie spulberată la alegerile viitoare atât puterea cât și opoziția in special, PNL, PSD, udemere , șoșoacă, cei de la aur, rusofilii și țațele atât femei cât și parbati politruci care latră pe la emisiuni tv debitând tot felul de perle sau ticăloșii.
Producătorul primește cel mai puțin