Marti, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, Mihaela Maria Dindelegan şi-a lansat trei noi volume, două de poezii şi unul intitulat „Poveştile vieţii”. La eveniment au participat oameni de cultură, dascăli precum şi clase de elevi de la Şcoala «Dacia» şi de la Liceul German «Friederich Schiller» care, la final, i-au cântat şi i-au recitat autoarei câteva creaţii pregătite alături de învăţătoare.
La rândul lor, micuţii au fost încântaţi de recitările oferite de îndrăgitul actor orădean Rin Tripa, cel care a colaborat cu autoarea şi la realizarea imaginilor de pe coperţile volumelor lansate.
Cu aromă de Micul Prinţ
Chiar şi Lucian Silaghi, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Bihor, a recunoscut că şi-ar fi dorit ca momentele oferite de Rin Tripa să nu se mai termine. „Ne-am amintit de anii minunaţi ai copilăriei noastre. Râsetele şi aplauzele sunt unul din scopurile pentru care au fost scrise aceste volume. Sunt extrem de interesante fiindcă sunt nu doar pentru copii ci şi pentru adulţi. Prima reacţie pe care am simţit-o a fost un efect tonic. Sunt pline de optimism debordant. Răul nu există. Dacă apare o umbră e doar pentru ca binele să triumfe. Un astfel de sentiment îl ai recitând Micul Prinţ de Sant-Exupery, al cărui strălucit personaj efectiv este convins că nu există răul în Univers. O astfel de inocenţă regăsim şi în universul creaţiei dnei Dindelegan, un izvor cu efect terapeutic. Mulţi teologi şi filozofi atenţionează că cel mai mare şiretlic al Celui Rău e să ne facă să credem că nu există, în fond o capcană pentru a ne mări şansele de a cădea în păcat. În aceeaşi idee,
Sfântul Ieronim ne îndemna: «faceţi cât mai mult bine pentru ca cel rău să fie tot timpul ocupat». Revenind la creaţia dnei Dindelegan, armonia e în plină ofensivă iar mesajul e să credem într-o lume mai bună, asemenea cu lumea copilăriei. Mulţumesc autoarei pentru generozitatea cu care a trimis în lume aceste cărţi, fiecare ca un copil, ca mesageri ai armoniei”, a mai spus Lucian Silaghi.
Apoi, Mihaela Dindelegan a anunţat că a pregătit un nou volum, şi chiar a citit, în premieră, poezia „Spre al vieţii împărat”.
Poezii pe gustul copiilor a mai prezentat şi scriitoarea Ileana Bodi iar un mesaj consistent l-a transmis şi dna Mioriţa Săteanu de la Uniunea Femeilor Bihor.
O cuvântare dedicată mai mult adulţilor decât copiilor a avut-o poetul şi mediul Lucian Munteanu, lansat în lumea literară şi cu pseudonimul Doru Silvan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!