Dan Tomulet, doctor în Filosofie, a urmat cursurile Facultăţilor de Filosofie şi Psihologie ale Universitatii Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca. În timpul şi după terminarea studiilor universitare, a ocupat funcţiile de preparator şi, ulterior, de asistent universitar, în cadrul Universităţii „Avram Iancu”, din Cluj-Napoca, unde a contribuit la predarea cursurilor de istorie a filosofiei antice şi moderne.
În urma obţinerii unei burse, autorul şi-a continuat studiile în Statele Unite, la University of Dallas, Irving, Texas, unde şi-a obţinut masteratul şi doctoratul în filosofie. Ulterior a predat, la aceeaşi universitate, cursuri de istorie a filosofiei antice şi de antropologie filosofică, şi cursuri de etică şi de introducere generală în filosofie la Eastfield College, Mesquite, Texas. În prezent, Dan Tomuleţ locuieste la Floreşti, judeţul Cluj.
Librăria Scriptum ne invită vineri, 30 august, de la ora 18:30, la lansarea a două noi apariții editoriale în prezența autorului Dan Tomuleţ. Este vorba de „Înțeleptul cetății” și „Umbrele modernității”, volume apărute la editura EIKON. Cartea „Înțeleptul cetății” aduce în atenţie Înţeleptul şi înţelepciunea, care nu s-au bucurat niciodată de primiri excesiv de călduroase din partea societăţilor umane.
„Înţelepţii au fost şi rămân în continuare nişte oameni incomozi, care, chiar atunci când fac dovada umilinţei, păstrează totuşi aparenţa aroganţei. Pentru că înţeleptul vede mai mult şi mai clar, el este adesea perceput ca un îngâmfat de către cei care nu dispun de acuitatea privirii lui; şi aceasta cu atât mai mult cu cât adevăratele viziuni sunt greu transmisibile”, se explică în prezentarea cărţii.
Despre aspectele modernităţii s-a scris mult dar, cu siguranţă, nu suficient. „Suficient se va fi vorbit despre ele, abia atunci când se vor naşte atitudini şi se vor lua măsuri împotriva lor. Prea de multe ori filosofii îşi imaginează că, dacă au discutat între ei despre un anumit lucru, şi-au făcut datoria.
O astfel de atitudine nu face însă decât să trădeze o neînţelegere, din partea lor, a funcţiei sociale pe care trebuie să o îndeplinească”, se punctează în prezentarea cărții „Umbrele modernității”.
La evenimentul găzduit de Librăria Scriptum Oradea, str. Primăriei nr. 31/A, intrarea este liberă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!