Printre cei 108 absolvenți – 98 de băieți și 10 fete – s-a remarcat șeful de promoție, clujeanul Paul Meseșan, atât prin media obținută, 9,52, cât și prin povestea sa tulburătoare de viață. Aceasta i-a impresionat și pe oficialii Poliției de Frontieră, care au cuprins-o într-o postare publicată pe pagina instituției naționale.
O îmbrățișare cât o mie de cuvinte
Cel considerat acum „vârful de lance” al ultimei promoții de la Școala de Poliție de Frontieră din Oradea are 26 de ani și a fost crescut doar de mamă, el necunoscându-și tatăl.
”Absolvent al Facultății de Științe Agricole și Medicină Veterninară din Cluj-Napoca, orașul natal, Paul a simțit că nu este ceea ce i se potrivește, iar în încercarea de a-și ajuta mama a avut o experiență de muncă în Anglia. Dorul de casă și dragostea de țară l-au adus înapoi pe meleagurile natale. Pe fondul insecurității generate de pandemie a încercat să își găsească un loc de muncă stabil, însă nu a reușit”, au scris pe Facebook reprezentanții Poliției de Frontieră.
În acest condiții, Paul a ales să se înscrie, anul trecut, la cursurile Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea. „Drumul spre succes a fost presărat și cu obstacole, clasarea pe ultimul loc la un prim test în școală reprezentând resortul motivațional care l-a propulsat mai apoi pe primul loc, devenind șef de promoție”, se arată în postare.
[eadvert]
La festivitatea de depunere a jurământului de credință și a acordării primului grad profesional, Paul Meseșan le-a mulțumit bunicilor săi și mamei sale care a aflat doar la festivitate că fiul ei este șef de promoție. Imaginea cu tânărul agent îmbrățișându-și mama emoționată a fost publicată pe pagina Poliției de Frontieră: „Îi dorim un parcurs strălucit în marea familie a Poliției de Frontieră Române, iar de acum îl puteți întâlni pe Aeropotul Internațional din Cluj Napoca.”
Șase luni, ca debutanți Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, următorii clasați în ordinea mediilor au fost agenții Andrei Timofte (9,40) și Ioan Bogdan Tomoioagă (9,35). Primii cinci absolvenți au primit diplome de merit, iar șeful de promoție a fost recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituţiei.
Directoarea Școlii de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră, comisarul-şef Aura Sima, le-a urat tinerilor„succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării”.
La ceremonia depunerii jurământului au mai fost prezenţi subsecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Petru Bledea, şi adjunctul inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul Daniel Tache.
Absolvenții au fost repartizaţi, în ordinea mediilor şi pe baza opțiunilor fiecăruia, la inspectoratele teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la Garda de Coastă şi la punctele de trecere aeroportuare, unde vor activa în primele şase luni ca debutanți.
Trimite articolul
Xcand nimic nu ti-a iesit in viata,da. te faci…militian !
Lacrimi pt viitorii șpăgari
-
Zise un actual sau viitor!
-
INFRACTOR sau INFRACTOARE!
Fa-te politist, hai, fa-te politist !
De ce nu se casatoresc militinenii intre ei ? Pt. ca toti sunt rude …